Британія спростувала обстріл свого корабля попри заяви з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія спростувала обстріл свого корабля попри заяви з РФ

Британія спростувала обстріл свого корабля попри заяви з РФ
Джерело:  online.ua

Російський уряд звинуватив вдень у середу, 23 червня, есмінець британського флоту в порушенні кордону у Чорному морі, за що той був обстріляний, однак офіційний Лондон згодом взагалі спростував факт будь-яких пострілів у бік HMS Defender.

Джерело: Twitter

За інформацією британського Міністерства оборони, моряки мирно пройшли Чорним морем без жодних інцидентів.

“Жодних попереджувальних пострілів у напрямку HMS Defender не було зафіксовано. Корабель ВМС Великої Британії мирно перетинає територіальні води України відповідно до міжнародного права”, - заявили у відомстві.

Наразі невідомо, з якою метою у Кремлі звинуватили британські сили у порушеннях та заявили про нібито попереджувальний вогонь.

“Ми вважаємо, що росіяни проводили навчання з артилерійської стрільби в Чорному морі та заздалегідь попередили морське співтовариство про свою діяльність. У бік HMS Defender не стріляли, ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху скидалися бомби”, - підкреслили в міністерстві.

Обстріл британського корабля

Російська сторона заявила про порушення кордону британським кораблем, внаслідок чого перед ним для попередження запустили бомбардувальник, який нібито скинув у воду бомби.

“Чорноморський флот спільно з Прикордонною службою ФСБ Росії зупинив порушення "російського держкордону" есмінцем Defender ВМС Великобританії в районі мису Фіолент. Прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу, а бомбардувальник Су-24М — попереджувальне бомбометання”, - стверджували у Москві.

Водночас пізніше МЗС РФ викликав до себе аташе британського посольства для обговорення інциденту й висловлення обурення через нього.

“У зв'язку з порушенням есмінцем ВМС Великої Британії державного кордону Російської Федерації в Міноборони Росії викликаний аташе з питань оборони при посольстві Великої Британії в Москві”, - цитує заяву “ТАСС”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?