Зеленський поділився ідеєю про шлях до завершення війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський поділився ідеєю про шлях до завершення війни на Донбасі

Зеленський поділився ідеєю про шлях до завершення війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український державний лідер Володимир Зеленський наголосив, що офіційний Київ розраховує на підтримку й допомогу Сполучених Штатів у розв'язанні проблеми війни на сході.

Джерело: візит президента у Литву

За словами політика, очікується залучення американської сторони до переговорів у “нормандському форматі” чи інших паралельних форматах, спрямованих на врегулювання війни.

З таким твердженням він виступив на пресконференції за участі литовського президента Гітанаса Науседи у середу, 7 липня, у Вільнюсі.

“Я виступав за розширення “нормандського формату”. Насправді це може бути інший, паралельний, формат, щоб не “ламати” домовленості всередині Нормандського формату. Але мені здається, від кількості форматів — якість не змінюється. Якщо Росія ... захоче, нарешті, закінчити війну, то вона її закінчить, незважаючи на кількість приєднаних держав і форматів. Але я дійсно хотів би, щоб міць США допомогли в завершенні цієї трагедії у центрі Європи в 21 столітті”, - пояснив Зеленський.

Українська сторона вже тривалий час наполягає на оновленні процесу врегулювання, оскільки він залишився таким, яким був сформований в інших умовах ще 2014-2015 років.

Сам Зеленський у Вільнюсі звернув увага на “гальмування”, яке можна спостерігати у “нормандському форматі” вже роками. Він “виступає за приєднання до нього потужних геополітичних гравців, які могли б вплинути на Російську Федерацію, а, значить, і на закінчення війни на Донбасі”.

США та війна на Донбасі

Приєднання Сполучених Штатів до спроб вирішення збройного протистояння на сході України також коментували у Кремлі. Там вважають, що для залучення американської сторони необхідна конструктивна позиція Вашингтону.

“Ми зі свого боку нічого не виключаємо. Все залежить від того, чи вийде в американців сформувати більш об’ємний, предметний, тверезий, спокійний і відповідальний підхід до всього того, що відбувається і на Донбасі, і навколо України в цілому”, - заявили напередодні в МЗС РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?