У Зеленського підтримали потенційне залучення США до нормандського формату
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського підтримали потенційне залучення США до нормандського формату

У Зеленського підтримали потенційне залучення США до нормандського формату
Джерело:  online.ua

Український уряд зацікавлений у залученні влади Сполучених Штатів до переговорів про війну на Донбасі у “нормандському форматі”, наголосив віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков.

Джерело: Дзеркало тижня

За його словами, українська сторона зацікавлена у створенні нових союзів.

“Переконаний, що не будемо (заперечувати), оскільки ми давно вже кажемо, що це було б розумно, справедливо і у тому числі частиною наших очікувань відносно виконання Будапештського меморандуму, якого ніхто не скасовував”, - підкреслив Резінков.

Він додав, ініціатива із залучення американської сторони до переговорного процесу із врегулювання війни нікуди не ділася навіть після переговорів президентів США та РФ у швейцарській Женеві.

“Як кажуть, нам своє робить. У них була своя зустріч, у нас буде своя. Нам же треба щось робити. Ми точно не можемо жити в режимі очікування ще сім років, як це було раніше, чекати, коли хтось за нас домовиться. За нас можуть домовитися не в наших інтересах. Ми це вже проходили. Нові союзи, нові альянси нам точно потрібні. Але із самостійною позицією”, - додав посадовець.

Політик звернув увагу на право України вимагати принаймні консультацій відповідно Будапештському меморандуму, який представлений одночасно Сполученими Штатами,Францією та Росією.

Раніше голова української делегації Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук допустив, що рішення стосовно залучення США до “нормандського формату” може бути ухвалено за підсумками офіційного візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

Президент Джо Байден у червні провів з українським колегою телефонну розмову та запросив його відвідати США з офіційним візитом для переговорів. Передбачається, що таку подію організують пізніше влітку, упродовж липня чи серпня.

За каденції Зеленського це стане першим офіційним візитом. Раніше він відвідував Нью-Йорк і мав зустріч з Дональдом Трампом, однак то були заходи Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?