Туреччина готова відправити інструкторів для підготовки ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина готова відправити інструкторів для підготовки ЗСУ

Туреччина готова відправити інструкторів для підготовки ЗСУ
Джерело:  online.ua

Турецький партнер може відправити в Україну групу військових інструкторів для підготовки бійців Збройних сил, а також армійські підрозділи заради проведення спільних навчань.

Джерело: Генштаб ЗСУ

За офіційними даними, українська сторона провела у вівторок, 29 червня, переговори з представниками турецьких ЗС.

“Під час спільного брифінгу військовий аташе при Посольстві Турецької Республіки полковник Дженгіз Чевік висловив зацікавленість у залученні турецьких інструкторів до підготовки особового складу Збройних сил України”, - говориться у підсумковій заяві Генерального штабу.

Відзначається, що з турецької сторони брали участь безпосередньо військовослужбовці Сухопутних військ республіки.

“Візит турецької делегації відбувся в рамках домовленостей командувача Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського і командувача Сухопутними військами Турецької Республіки генерала Уміта Дундара під час зустрічі в Туреччині в березні цього року”, - заявили у ЗСУ.

Згідно з уточненням офіційного Києва, за останнього візиту Сирського до Туреччини сторони досягли домовленості щодо проведення спільних навчань, базою для яких мають стати навчальні центри ЗСУ.

“Ми маємо великий досвід, яким ми можемо поділитися та обмінятися, тому що наші армії зараз беруть участь у бойових діях. Я впевнений, що цей візит дасть потужний імпульс до розвитку нашої співпраці в майбутньому”, - наголосив сам Сирський.

Передбачається, що турецька військова делегація в Україні відвідає навчальні центри Сухопутних військ ЗСУ. Там військові фахівці стратегічного партнера ознайомляться з процесом підготовки рядового складу, сержантів та офіцерів.

Військові інструктори в Україні

Українська сторона приймає інструкторів здебільшого зі Сполучених Штатів та Великої Британії. Вони прибували для підготовки кадрів ЗСУ з моменту російського вторгнення на українську землю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?