У Путіна суперечливо відгукнулися на ідею Зеленського щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна суперечливо відгукнулися на ідею Зеленського щодо Донбасу

У Путіна суперечливо відгукнулися на ідею Зеленського щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

У Кремлі виступили з критичним коментарем стосовно заяви президента Володимира Зеленського про ймовірність проведення референдуму для відрізання всіх відносин з ОРДЛО.

Джерело: РБК

За словами речника президента Дмитра Пєскова, Москва з сумом сприймає подібну позицію Києва.

“Власне, всі зв'язки де-факто і так розірвані і ці регіони і так відчужені українською державою. Якщо мова йде про формалізацію цього процесу та надання йому статусу де-юре, тут можна висловити тільки жаль. Якщо є якісь інші задуми, то, напевно, роз'яснення піде”, - стверджує він.

Утім, представник Володимира Путіна не точний у своєму коментарі. Зеленський згадав повну ізоляцію Донбасу від інших українських територій - тобто, фактичне припинення пасажирського сполучення та надання пенсійних виплат мешканцям окупованих регіонів, обмін питною водою тощо.

Всі ці процеси все ще тривають, тож коли Пєсков стверджує, що регіон вже буцімто відчужений, він маніпулює інформацією. Своєю чергою саме окупаційний режим на Донеччині та Луганщині прикрився загрозою коронавірусу та не пропускає людей через блокпости, хоча українські КПВВ давно працюють, але “в холосту”.

Водночас в РФ чи у зворотному напрямку люди можуть виїжджати з ОРДЛО попри виявлення нових штамів у країні-агресора та примусову вакцинацію.

Також Пєсков звернув увагу на нещодавні санкції проти російських компаній, олігархів і бізнесменів, які затвердив Зеленський. Він вважає, що таким чином Київ намагається зірвати ймовірну зустріч на рівні президентів.

“Якщо розглядати ці кроки як обрубування хвостів перед зустріччю, щоб жодним чином її не допустити, то тут можна зрозуміти ці кроки Києва”, - стверджує прессекретар.

Офіційний Київ наголошує на необхідності переговорів рівня Зеленський - Путін вже багато місяців та закликає Москву розпочати їх організацію. Тим часом у Москві ще з зими неодноразово відповідали, що неможливо провести зустріч заради зустрічі, а приводів для неї буцімто немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?