Відома головна мета зустрічі Зеленського та Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Відома головна мета зустрічі Зеленського та Меркель

Відома головна мета зустрічі Зеленського та Меркель
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський під час робочого візиту 12 липня до Німеччини має намір обговорити із німецькою канцлеркою Ангелою Меркель посилення ролі офіційного Берліну в "нормандському форматі", завершення війни на Донбасі, будівництво скандального російського газогону "Північний потік-2" і двосторонню економічну співпрацю. З такою заявою виступив речник українського президента Сергій Никифоров.

Джерело:  "Інтерфакс-Україна"

Зеленський планує обговорити з Меркель війну на Донбасі і "Північний потік-2"

"Говоритимуть про посилення ролі Німеччини в "нормандському форматі", про роль Німеччини у встановленні миру на Донбасі. Зеленський також обов'язково наголосить на важливості припинення будівництва "Північного потоку-2". Він везе аргументи, які мають переконати приймаючу сторону у тому, що цей газогін шкодить як Україні, так і країнам Європи", - підкреслив речник українського президента.

Окрім того, Сергій Никифоров звернув увагу на те, що український лідер має намір обговорити з Меркель енергетичну безпеку, реформування вугільної промисловості та підвищення енергоефективності виробництв.

"Сторони обговорять економічне співробітництво, оскільки Німеччина - один із ключових партнерів України у світі і перший партнер у Європі за товарообігом... Також однією з важливих тем розмови Зеленського і Меркель стане деокупація Криму та участь Німеччини в саміті "Кримської платформи" в Києві", - підсумував речник Володимира Зеленського.

Що потрібно знати про план Меркель щодо Путіна та РФ

23 червня канцлерка ФРН Ангела Меркель закликала Євросоюз відновити перемовини на високому рівні з російським президентом Володимиром Путіним — ця пропозиція стала причиною гучного конфлікту в ЄС.

"Пропозиція негайно зустріла спротив деяких країн ЄС, особливо трьох країн Балтії та Польщі. Україна вважає ініціативи щодо відновлення проведення самітів між Євросоюзом та Росією небезпечним відхиленням від санкційної політики", — йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?