Байден розчарований рішенням Сенату по імпічменту Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден розчарований рішенням Сенату по імпічменту Трампа

Байден розчарований рішенням Сенату по імпічменту Трампа
Джерело:  online.ua

Сенат США провів фінальне голосування за імпічмент колишньому президенту Дональду Трампу. В результаті голосування не було набрано дві третини необхідних голосів для затвердження імпічменту. Таким чином сенатори вдруге провалили голосування - за винесення вироку не вистачило 10 голосів. Американський лідер Джо Байден вже відреагував на результати голосування. Він розчарований тим, що Трампа не засудили. Байден переконаний, що саме Трамп винен в штурмі Капітолію, в результаті чого загинули люди. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

"Сьогодні 57 сенаторів, в тому числі 7 республіканців, що є рекордом, проголосували за те, щоб визнати колишнього президента Трампа винним в підбурюванні до цього смертоносного повстання проти нашої демократії. Хоча остаточне голосування не привело до засудження, суть звинувачення не заперечується. Навіть ті, хто виступає проти винесення вироку, вважають, що Дональд Трамп винен в «ганебному вчинці» і «практично і морально відповідальний за повокування» насильства, розв'язаного в Капітолії ", - прокоментував Байден голосування Сенату.

Штурм Капітолію Байден назвав "сумної главою" історії США і нагадав кожному американцеві, що його обов'язок захищати правду і виступати проти брехні.

"Ця сумна глава нашої історії нагадала нам, що демократія крихка. Що її завжди потрібно захищати. Що ми повинні бути завжди пильними. Цьому насильству і екстремізму немає місця в Америці. І що у кожного з нас є борг і відповідальність як у американців, і особливо як у лідерів, - захищати правду і перемогти брехню. Так ми припиняємо цю антигромадянську війну і зціляємо саму душу нашого народу. Це завдання попереду. І це завдання ми повинні вирішити разом. Як Сполучені Штати Америки ", - підсумував Байден.

На провал голосування за імпічмент вже відреагував і сам Дональд Трамп. Він назвав його черговим етапом "найбільшого полювання на відьом", і попередив, що його політичний рух Зробимо Америку великої знову (Make America great again) тільки починається.

"Це був ще один етап найбільшої полювання на відьом в історії нашої країни. Жоден президент ніколи не проходив нічого подібного, і це (полювання, - ред.) триває, тому що наші опоненти не можуть забути майже 75 млн осіб, які за мене проголосували кілька місяців тому. Це найбільша кількість голосів за діючого президента в історії ", - заявив Трамп.

Як відомо, Сенат США провів голосування про визнання імпічменту експрезиденту незаконним. На голосуванні 57 сенаторів проголосували за оголошення імпічменту Трампу, а 43 - проти. Таким чином, 45-й президент був виправданий в рамках процесу, який був пов'язаний зі штурмом Капітолію 6 січня. Важливо відзначити, що Трамп став першим президентом США, якому двічі намагалися оголосити імпічмент. Якби Трампа визнали винним, то він не зміг би в майбутньому претендувати на пост президента США та інші державні посади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Сенаті США готують нове покарання для Трампа замість імпічменту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?