Байден розглядає 18 сценаріїв у разі вторгнення РФ в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден розглядає 18 сценаріїв у разі вторгнення РФ в Україну

Байден розглядає 18 сценаріїв у разі вторгнення РФ в Україну
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена розглядає 18 сценаріїв на випадок нового російського вторгнення в Україну. Цю інформацію підтвердила заступниця глави Держдепу США Вікторія Нуланд.

Джерело:  Financial Times

США має 18 сценаріїв у разі вторгнення Росії в Україну

Американська дипломатка стверджує, що офіційний Вашингтон уже готовий ввести санкції у разі потреби. За її словами, їх масштаб залежатиме від характеру агресії РФ.

Я не збираюся анонсувати 18 різних сценаріїв ... Я б просто сказала, що наша відданість і розмови, які ми ведемо з нашими союзниками, стосуються того, щоб завдати дуже гострого болю дуже швидко, якщо Росія зробить цей крок у будь-якій формі, – попередила Вікторія Нуланд.

Не забула представниця Держдепу нагадати й про те, що з точки зору команди Джо Байдена двері до дипломатичного рішення все ще відкриті. Наразі Білий дім активно працює над письмовими відповідями російським офіційним особам.

Ми хочемо продовжити розмову. Ми вважаємо, що це потрібно робити на основі взаємності: у них є претензії, але й у нас є занепокоєння... Ми віримо, що ми можемо спричинити деескалацію і досягти певного прогресу в деяких із цих речей за допомогою дипломатії, - наголосила американська дипломатка.

Вікторія Нуланд звернула увагу на те, що наразі командам Джо Байдена та Володимира Путіна вдалося лише вислухати одна одну.

Ми не починали тих переговорів, які вимагали б досягнення домовленостей, особливо якщо вони хочуть, щоб ці угоди мали обов’язкову силу. Тому нам знадобиться більше часу, - підсумувала представниця Держдепу Штатів.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Нагадаємо, члени Альянсу під час засідання 12 січня в Брюсселі відмовили команді Володимира Путіна у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному флангу.

Офіційна Москва почала стверджувати, що не збираються йти на компроміси щодо своїх вимог, а також — що не бачать підстав для проведення зі США нового раунду переговорів щодо гарантій безпеки найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?