Байден розкрив свій підхід до вирішення проблем з Росією, Іраком, Афганістаном
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден розкрив свій підхід до вирішення проблем з Росією, Іраком, Афганістаном

Байден розкрив свій підхід до вирішення проблем з Росією, Іраком, Афганістаном
Джерело:  online.ua

Новий американський президент Джо Байден провів телефонний контакт з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберг. Вони обговорили майбутню обов’язкову співпрацю в напрямку відносин з Росією, Іраком, Афганістаном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво Білого дому.

За оприлюдненими даними, Сполучені Штати консультуватимуться з Альянсом з питань безпеки. Особливо це стосується проблем, пов’язаних зі згаданими країнами.

Байден і Столтенберг обговорили подальшу співпрацю. Новий президент зауважив, що американська сторона готова працювати з союзниками по всьому світу.

Байден також звернув увагу, що Сполучені Штати готові й далі підтримувати концепцію колективної оборони та розвивати трансатлантичну безпеку. Нова політика Вашингтона буде протидіяти новим загрозам, серед яких водночас пандемія коронавірусу COVID-19 та зміни клімату.

Нещодавно з генсеком Столтенбергом вже провів “профільну” розмову новий голова Міністерства оборони США Ллойд Остін. Він наголосив, що американська влада все також підтримує цінності НАТО.

Нагадаємо, за каденції Дональд Трампа офіційний Вашингтон узяв курс фактично на розрив міжнародного зв’язку на тому рівні, на якому той існував раніше. Він сперечався із союзниками НАТО щодо грошей, які вони виділяють на оборону, скорочував військову присутність у зонах конфліктів без попередження командування інших країн, які там присутні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Джо Байден провів переговори з російським главою Володимиром Путіним. Це була перша розмова лідерів двох країн після виборів в США. У Кремлі повідомили, що Байден і Путін обговорили продовження Договору про стратегічні наступальні озброєння, вихід з Договору з відкритого неба, ядерну угоду з Іраном і ситуацію в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?