Байден скандально осоромився перед королевою Єлизаветою II
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден скандально осоромився перед королевою Єлизаветою II

Байден скандально осоромився перед королевою Єлизаветою II
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден осоромився перед британською королевою Єлизаветою II - він і його дружина Джилл прибули в зал в Корнуоллі на саміт G7 через 5 хвилин після британської монархині. Тим самим президент США знехтував королівським протоколом і змусив Єлизавету II чекати.

Джерело: Daily Mail

Згідно непорушним правил, члени королівський сім'ї повинні з'являтися останніми на заходах, а також першими їх залишати. Але на саміті G7 все пішло не за протоколом - спочатку на саміт прибули Єлизавета II, герцог і герцогиня Кембриджські (принц Вільям і Кейт Міддлтон), принц Чарльз і його дружина Камілла, а вже після них з'явився Байден з дружиною.

На скандальний інцидент, як повідомляє джерело, королева не відреагувала. Вона була привітна з американським лідером, з яким зустрілася вперше з моменту його вступу на посаду, і не показала свого невдоволення через порушення королівського протоколу.

Але британці жорстко критикують Байдена в мережі. Вони обурені його манерами і кортежем з 18 машин.

"Цього президента треба навчити, що дотримуватися розкладу - це хороша манера; 18 автомобілів ?! Він не настільки важливий! Наша королева править 16 країнами, і навіть вона не має такого пунктика на безпеку!; У нього кортеж на 18 машин, і він приїхав скаржитися на глобальне потепління? ", - критикують британці Байдена в мережі.

Зустріч королеви Єлизавети II з Байденом і лідерами G7

На саміті G7 обговорювали питання безпеки, інфраструктурні проєкти, реформу Всесвітньої організації охорони здоров'я та боротьбу з пандемією. При цьому зустріч лідерів "Великої сімки" збіглася з офіційним святкуванням офіційного дня народження королеви Єлизавети II, якій в цьому році виповнилося 95 років.

З нагоди свого дня народження королева пригостила лідерів G7 і гостей саміту святковим тортом. Різала його королева з дотриманням монарших традицій - церемоніальною шаблею.

За підсумками саміту лідери Великої сімки підписали декларацію про запобігання нових пандемій і про плани реформувати Всесвітню організацію охорони здоров'я. А королева з нагоди свого дня народження присвятила в лицарі розробників вакцини AstraZeneca.

Перший візит Байдена до Європи

Перший візит Байдена на посаді президента США до Європи вважається знаковим і вкрай важливим. Спочатку він відвідає Велику Британію, де прийме участь в саміті Великої сімки в Лондоні, а завершить європейське турне самітом з президентом РФ Володимиром Путіним в Женеві.

Розклад зустрічей Байдена з лідерами країн ЄС:

  • 11-13 червня Байдент проведе зустрічі з лідерами країн G7;

  • 13 червня Джо Байден з дружиною Джилл відвідає Віндзорський замок - там президентське подружжя США прийме королева Єлизавета II;

  • 14 червня Байден братиме участь в саміті НАТО в Брюсселі - на ньому, зокрема, буде затверджено стратегію відносин з режимами Путіна в Росії, Сі Цзіньпіна - в Китаї і Лукашенко - в Білорусі;

  • 15 червня Байден візьме участь в саміті США-ЄС в Брюсселі. Він зустрінеться з головою Європейської ради Шарлем Мішелем, головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен і іншими лідерами Євросоюзу.

  • 16 червня в Женеві відбудеться саміт Байдена і Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?