Байден склав присягу та став 46-м президентом США
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден склав присягу та став 46-м президентом США

Байден склав присягу та став 46-м президентом США
Джерело:  online.ua

Американський політик-демократ Джо Байден у середу, 20 січня, склав присягу перед Білим домом у Вашингтоні. Таким чином він офіційно набув статусу 46-го президентм Сполучених Штатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Церемонія інавгурації в американській столиці почалася вранці 20 січня, днем за українським часом. Перед Байденом присягу склала віцепрезидентка Камала Гарріс, яка стала першою жінкою та чорношкірою на цій посаді.

Церемонію присяги відкрила співачка Леді Гага виконанням національного гімну Сполучених Штатів. Після промови нової віцепрезидентки з піснею This Land is Your Land виступила Дженніфер Лопес. Одразу після цього присягу склав Байден, поряд з яким знаходилася його дружина Джил.

Церемонію традиційно відвідали найвідоміші політики та колишні державні лідери. Серед них був Барак Обама, за каденції якого Байден працював на посаді віцепрезидента (з ним новий лідер привітався особисто, коли підходив до трибуни), а також Білл Клінтон. Обидва вони були присутні із дружинами - Мішель Обамою та Гілларі Клінтон, яка намагалася побороти Дональда Трампа на виборах 2016 року.

Безпосередньо Трамп відмовився спостерігати за церемонією свого наступника - політик залишив Білий дім напередодні з обіцянкою продовжувати роботу та спрямував до військової бази в Меріленді, де планували його церемонію відставки.

Утім, республіканські державні службовці все ж таки відвідали присягу нових лідерів Білого дому. Наприклад, за церемонією спостерігав тепер вже колишній Майк Пенс. Напередодні навіть донька Трампа нібито посварилася з батьком, бо хотіла відвідати офіційні заходи. Принаймні, так стверджували американські медіа.

Як повідомляв ONLINE.UA, Джо Байден виступив зі спільною заявою  разом з новою віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Вони оголосили свої найперші кроки на посадах після інавгурації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?