Байден та Путін провели переговори щодо України — про що домовилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден та Путін провели переговори щодо України — про що домовилися

Байден та Путін провели переговори щодо України — про що домовилися
Джерело:  online.ua

7 грудня американський лідер Джо Байден й очільник Кремля Володимир Путін провели перемовини у форматі відеоконференції - згідно з даними журналістів, вони тривали дві години і п’ять хвилин.

Джерело: сайт Білого дому, сайт Кремля

Байден і Путін завершили переговори щодо України

Представники Білого дому повідомляють, що під час відеозустрічі з російським главою Володимиром Путіним Джо Байден офіційно попередив останнього, що США та чимало міжнародних гравців відреагують потужними "економічними та іншими заходами", якщо армія РФ наважиться на нове вторгнення в Україну.

Президент Байден висловив глибоку стурбованість США та наших європейських союзників з приводу нарощування Росією сил довкола України та чітко дав зрозуміти, що США і союзники відреагують потужними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації. Президент Байден повторно висловив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та закликав до деескалації і повернення до дипломатії, - йдеться на сайті Білого дому.

Окрім того, наголошується, що Джо Байден та Володимир Путіна уповноважили свої команди продовжити взаємодію за підсумками розмови. Вказано, що офіційний Вашингтон буде це робити у тісній координації з союзниками і партнерами.

Джо Байден та Володимир Путін під час відеоконференції (фото — kremlin.ru)

Варто звернути увагу на те, що окрім питання України, сторони також обговорили стратегічну стабільність, кібербезпеку та спільну роботу над деякими регіональними проблемами, як Іран.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно член Комітету із закордонних справ, сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі висловив побоювання, що Україна "може стати новим Афганістаном" для Росії, якщо нова агресія РФ проти України все-таки відбудеться. Окрім того, сенаторка-республіканка Джоні Ернст почала вимагати у президента США бути "дуже чітким та дуже сильним" під час переговорів з російським диктатором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?