Байден ухвалив доленосне рішення щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Байден ухвалив доленосне рішення щодо України

Байден ухвалив доленосне рішення щодо України
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден нарешті підписав проєкт оборонного бюджету США на 2022 рік (NDAA) на 770 млрд доларів. Варто звернути увагу на те, що цей документ передбачає 300 млн допомоги Україні.

Джерело:  Білий дімReuters

Байден підписав оборонний бюджет США з 300 млн доларів для України

Згідно з останніми даними, NDAA включає 300 млн доларів на Ініціативу сприяння безпеці України, яка надає підтримку збройним силам нашої країни, 4 млрд доларів на Європейську оборонну ініціативу та 150 млн доларів на співробітництво у сфері безпеки в Балтії.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Окрім того, наголошується, що стосовно КНР цей законопроект передбачає 7,1 млрд доларів на Тихоокеанську ініціативу стримування та заяву про підтримку Конгресом оборони Тайваню, а також заборону Міністерству оборони закуповувати продукти, вироблені з допомогою примусової праці із китайського регіону Сіньцзян.

Як уже згадувалося раніше, ще 15 грудня американський Сенат схвалив проєкт оборонного бюджету на 2022 рік на суму 770 млрд доларів.

Що важливо розуміти, документ підтримали 89 голосами проти 10, направивши оборонний бюджет на підпис очільнику Білого дому Джо Байдену після кількох тижнів затримки.

Щорічний оборонний законопроєкт передбачає фінансування та визначає політику Пентагону. Він приймається Конгресом на двопартійній основі щороку протягом останніх шести десятиліть. Проєкт бюджету передбачає виділення 300 млн доларів на надання підтримки Україні, що на 50 млн доларів більше, ніж запитував президент Байден, включаючи 75 мільйонів доларів на летальне озброєння. Водночас, до проєкту бюджету не увійшла поправка, яка передбачала санкції щодо компанії-оператора Nord Stream 2 AG. Її запропонували сенатори-республіканці Боб Менендес та Джим Ріш, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?