Байден ухвалив нове рішення щодо відновлення України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Байден ухвалив нове рішення щодо відновлення України

Байден ухвалив нове рішення щодо відновлення України
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден призначив Пенні Пріцкер спеціальною представницею з питань економічного відновлення України. Варто звернути увагу на те, що вона походить з родини, яка емігрувала з України до США у ХІХ столітті.

Джерело: "Європейська правда"

Пріцкер стала представницею США з економічного відновлення України

Очільник Білого дому звернув увагу на те, що Пріцкер – це досвідчена держслужбовиця та ексміністерка торгівлі з "глибокими родинними зв’язками з Україною".

На переконання Джо Байдена, Пріцкер як спецпредставник принесе на цю посаду свій багаторічний досвід та експертність.

Працюючи у взаємодії з владою України, нашими союзниками і партнерами, міжнародними фінансовими установами і приватним сектором, вона стане драйвером зусиль США для відбудови української економіки. Це буде включати мобілізацію державних та приватних інвестицій, окреслення пріоритетів для донорів, роботу над відкриттям експортних ринків та підприємств, які закрилися через варварські російські атаки та руйнування, – наголосив американський лідер.

Пенні Пріцкер під час візиту до України у 2015 році (фото - скриншот)

Чим ще буде займатися Пріцкер

За словами Джо Байдена, Пріцкер буде працювати з іншими міжнародними партнерами Києва, зокрема через координаційну платформу G7, аби дії різних країн доповнювали і підсилювали одне одного.

Спецпредставниця Пріцкер допоможе уряду України впроваджувати реформи, необхідні для посилення економіки, а також працюватиме з Україною, щоб допомогти її, що коли Україна розпочне відбудову - вона відновиться сильнішою – вважає президент США.

Очільник Білого дому також вкотре нагадав про те, що офіційний Вашингтон незмінне зобов’язання допомагати Україні захищати свою свободу.

Хоробрий народ України надихнув світ своєю стійкістю та рішучістю, і, як підтверджує ця заява, США зберігають зобов’язання стояти поруч з ними, стільки, скільки буде потрібно, – підсумував Байден.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?