Зеленський планує обговорити з Байденом надання ATACMS цієї осені
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський планує обговорити з Байденом надання ATACMS цієї осені

Зеленський планує обговорити з Байденом надання ATACMS цієї осені
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Фаріду Закарії для телеканалу CNN сказав, що сподівається поговорити з президентом США Джо Байденом щодо ATACMS цієї осені.

Джерело: Офіс президента

Зеленський хоче провести переговори з Байденом

Його думка та підтримка для мене дуже важливі. Я думаю, він може перевернути цю сторінку війни. Одного разу він уже зробив це з HIMARS

Зеленський пояснив, що це буде не перша розмова з Байденом щодо ATACMS.

Ми просуваємося. Я сподіваюся, ми отримаємо їх восени. Для нас дуже важливо не робити паузу в цьому контрнаступі. Саме тому вони мені дуже потрібні, — наголосив Зеленський.

Деяка зброя від партнерів досі не в Україні

Також Зеленський розповів, що деякі види озброєння, які партнери пообцяли передати Україні для контрнаступпу, досі перебуває в дорозі.

Тому, коли ми говоримо про контрнаступ, це залежить від багатьох чинників. Звісно, ми дали Росії багато часу підготуватися, замінувати поля, це великі території. Ми бачимо три лінії оборони.

Він пояснив, що поки ЗСУ чекали на зброю, окупанти готувалися.

Ми чекали доволі довго. Це правда. Я дуже вдячний партнерам – США, ЄС й іншим партнерам. Але ми маємо розуміти, що, по-перше, поки ми чекали дуже довго, вони мінували. Потім, із погляду наших партнерів, ми були готові, але рішення дати нам, наприклад, «Бредлі» чи інше озброєння ще не означає результату.

Деяка зброє від парнерів досі не прийшла в Україну.

Дещо й досі в дорозі. У цю саму мить, коли ми сидимо тут і розмовляємо, поки контрнаступ іде, як багато хто каже, надто повільно, дещо й досі в дорозі.

Читайте також:

  • Путін здувся як людина та політик — Зеленський на саміті YES

  • Як створити реальну ізоляцію Росії — пропозиція Зеленського під час саміту YES

  • Наші кроки швидші. Зеленський дорікнув партнерам України під час саміту YES

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?