Наші кроки швидші. Зеленський дорікнув партнерам України під час саміту YES
Категорія
Політика
Дата публікації

Наші кроки швидші. Зеленський дорікнув партнерам України під час саміту YES

Наші кроки швидші. Зеленський дорікнув партнерам України під час саміту YES
Джерело:  online.ua

На переконання українського лідера Володимир Зеленського, що швидше наша країна отримуватиме більше потужної далекобійної зброї, то швидше відбуватимуться контрнаступальні дії та звільнення від російських загарбників українських земель. Окрім того, глава держави жорстко відповів усім, хто критикує повільність контрнаступу ЗСУ.

Джерело: ОПУ

Зеленський закликав Захід посилити санкційний тиск на РФ

Під час панельної дискусії на 18-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії "Майбутнє вирішується в Україні" Володимир Зеленський поділився своїм баченням того, що відбувається не лише на фронті, а й на міжнародній арені.

Важливо, що наші воїни йдуть уперед і що на нашому боці ініціатива. Ми не повинні порівнювати те, що було вчора. Ми маємо порівнювати, де всі ми були в іншому житті – 24 лютого, коли було відчуття окупації нашої держави. А сьогодні ми звільнили велику частину нашої території.

За словами глави держави, він розуміє бажання людей якнайшвидше відновити територіальну цілісність України.

Однак не можна забувати про це, що війна, яку веде країна-агресорка на території нашої держави, вкрай складна. Чимало процесів почали уповільнюватися.

Уповільнюється війна. Це є, ми це визнаємо. Ускладнюються й уповільнюються всі процеси: від санкцій до надання зброї...Коли деякі партнери кажуть: так що там із контрнаступом, коли буде наступний крок? Моя відповідь: на сьогодні наші кроки напевно швидші, ніж нові санкційні пакети.

Володимир Зеленський під час саміту YES (фото — president.gov.ua)

ЗСУ не зможуть рухатися вперед без зброї

Український лідер нагадав міжнародним партнерам Києва, що військова допомога ЗСУ ніколи не повинна зупинятися, адже без неї просування воїнів вперед просто неможливе.

«Є конкретні квадратні кілометри нашої землі, і кожен звільнений метр – це людське життя… Що довше, то більше людей страждає. Як впливає зброя? Конкретно й безпосередньо, без абстракцій та риторик. Є конкретний вплив конкретної зброї. Що вона потужніша, далекобійніша, то швидше йде контрнаступ. Відновлення нашої території. Якщо в небі нас немає, а Росія є, вони зупиняють нас із неба. Зупиняють наш контрнаступ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?