Байден відреагував на трагедію у Броварах та загибель глави МВС Дениса Монастирського
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден відреагував на трагедію у Броварах та загибель глави МВС Дениса Монастирського

Байден відреагував на трагедію у Броварах та загибель глави МВС Дениса Монастирського
Джерело:  online.ua

18 січня американський лідер Джо Байден із дружиною Джилл висловили співчуття сім'ям усіх загиблих і постраждалих в результаті авіатрощі у Броварах. Він також нагадав міжнародній спільноті про те, що команда глави МВС Дениса Монастирського, яка також загинула на Київщині, завжди боролася за збереження демократії в Україні разом із усім народом.

Джерело:заява  Білого дому

Джо Байден виступив із заявою після трагедії у Броварах

Ми з Джилл надсилаємо наші найглибші співчуття родинам усіх загиблих у трагічній катастрофі гелікоптера в Україні сьогодні вранці, в тому числі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та інших високопосадовців української влади. Наші серця також з десятками цивільних осіб, які були вбиті або поранені, в тому числі з безцінними дітьми, та їхніми родинами, - йдеться в заяві президента та першої леді США.

Окрім того, Джо Байден наголосив, що очільник МВС Денис Монастирський та члени його команди були глибоко залучені до збереження демократії в Україні - як до її захисту від агресії армії РФ, так і до життєво важливої роботи над реформами, спрямованими на зміцнення українських інституцій під час цієї війни та в майбутньому.

Також очільник Білого дому нагадав офіційному Києву, що США продовжать стоять з українським народом перед обличчям трагедії, і так довго, як це знадобиться.

Що важливо знати про трагедію у Броварах

Вранці 18 січня 2023 року у Броварах, що на Київщині, розбився гелікоптер. На його борту знаходилося керівництво Міністерства внутрішніх справ, серед загиблих – очільник відомства Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, а також державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій офіційно підтвердила, що станом на 15:45 18 січня у м. Бровари пошуково-рятувальні роботи завершено. Загалом загинули 14 людей, з них 1 дитина, постраждало 25 осіб, зокрема 11 дітей.

Окрім того, наголошується, що СБУ відкрило кримінальне провадження щодо падіння гелікоптера. Спецслужба наразі розглядає такі версії трагедії:

  • порушення правил польоту;

  • технічна несправність гелікоптера;

  • умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?