Байден відреагував на вихід Туреччини зі Стамбульської конвенції
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден відреагував на вихід Туреччини зі Стамбульської конвенції

Байден відреагував на вихід Туреччини зі Стамбульської конвенції
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден зізнався, що розчарований "необгрунтованим" виходом Туреччини з Конвенції Ради Європи про запобігання і припинення насильства стосовно жінок. Це наголошується у заяві президента Штатів, яку нещодавно опублікували на сайті Білого дому, повідомляє ONLINE.UA.

"Раптовий і необгрунтований вихід Туреччини з Конвенції Ради Європи про запобігання і припинення насильства стосовно жінок і домашнього насильства, більш відомої як Стамбульська конвенція, викликає глибоке розчарування", - наголосив Джо Байден.

Він також звернув увагу на те, що у всьому світі фіксується стрімкий ріст кількості випадків домашнього насильства, включаючи повідомлення про зростання числа вбивств жінок в Туреччині. Що важливо розуміти, це перша країна, яка підписала конвенцію.

"Країни повинні працювати над зміцненням і відновленням своїх зобов'язань з припинення насильства щодо жінок, не відкидаючи міжнародні договори, спрямовані на захист жінок і притягнення до відповідальності винних. Це невтішний крок назад для міжнародного руху за припинення насильства щодо жінок у всьому світі", - підкреслив очільник Білого дому.

Як уже згадувалося раніше, офіційна Анкара вийшла з конвенції Ради Європи про запобігання та протидію насильству проти жінок та домашньому насильству. Влада Туреччина звернула увагу на те, що права жінок захищають внутрішні закони, а не якісь зовнішні регулювання. Європейський Союз розкритикував рішення Туреччини, закликавши президента Ердогана переглянути його.

"Ми глибоко шкодуємо і висловлюємо нерозуміння через рішення турецького уряду", - виступив з коментарем очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

На думку останнього, це рішення ризикує поставити під загрозу захист і основні права жінок та дівчаток в Туреччині та посилає небезпечний сигнал всьому світу.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн звернула увагу на те, що жінки заслуговують міцної правової бази для їх захисту. Влада Франції наголосила, що вихід Анкари ознаменував собою новий регрес щодо прав людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччину сколихнув корупційний скандал на тлі загострення пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?