Байден висловився про готовність України до членства в НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден висловився про готовність України до членства в НАТО

Байден висловився про готовність України до членства в НАТО
Джерело:  online.ua

Перед цією поїздкою американський президент Джо Байден заявив ЗМІ, що війна Росії в Україні має закінчитися, перш ніж Альянс зможе розглянути питання про додавання Києва до своїх лав.

Джерело: CNN

Байден висловився про готовність України до членства в НАТО

Байден заявив, що хоча членство України в НАТО є передчасним, США та їхні союзники по НАТО продовжуватимуть забезпечувати президента Володимира Зеленського та його сили безпекою та озброєнням, необхідним для припинення війни з Росією.

Я не думаю, що в НАТО є одностайність щодо того, вводити чи ні Україну в сім’ю НАТО зараз, у цей момент, у розпал війни, – сказав Байден.

Намагання Зеленського вступити в НАТО буде одним із ключових питань, які виникнуть на зустрічі.

Наприклад, якщо ви це зробили, то ви знаєте — і я маю на увазі те, що я кажу — ми сповнені рішучості використати кожен дюйм території, яка є територією НАТО. Це зобов’язання, яке ми всі взяли, незважаючи ні на що. Якщо війна йде, то ми всі на війні. Ми воюємо з Росією, якби це було так, - резюмував Байден.

Що відомо про перше засідання Ради Україна-НАТО 

Зазначається, що засідання Ради Україна-НАТО "на рівні голів держав та урядів, включно зі Швецією", відбудеться 12 липня о 13:00.

Її відкриє публічне вступне слово генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Анонс і зокрема вказана участь "голів держав та урядів" означає, що, найімовірніше, президент Володимир Зеленський буде особисто присутній на саміті НАТО у Вільнюсі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?