Байден виступає зі зверненням до українців та поляків у Варшаві — онлайн-трансляція
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден виступає зі зверненням до українців та поляків у Варшаві — онлайн-трансляція

Байден виступає зі зверненням до українців та поляків у Варшаві — онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

Американський лідер звертається до світу у зв'язку з російською агресією в саду Королівського замку Варшави.

Джерело: Білий дім

Байден виступає у Варшаві

Американський лідер звертається до миру у зв'язку з російською агресією в саду Королівського замку Варшави.

Початок виступу президента США було заплановано на 18:30 (за київським часом) 21 лютого.

Візит Байдена до Варшави

Президент США Джо Байден, який напередодні ввечері прибув до Польщі після свого візиту в Україну, у Варшаві у вівторок, 21 лютого, зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Також він виступить із промовою в Королівському замку.

Як раніше повідомляв посол США у Польщі, Байден і Дуда обговорять і про спільну допомогу України, яку вже було надано, а також і про нову допомогу Києву.

Зокрема між очільниками держав буде підніматися тема постачання літаків. Також мова повинна іти про збільшення контингенту американських військових на території Польщі.

Візит Байдена до Польщі є символом найінтенсивніших польсько-американських відносин в історії та безпрецедентної ролі, яку сьогодні відіграє наша країна в міжнародній системі безпеки та підтримці України, що бореться, - йдеться повідомленні польського президента.

Президент Польщі Анджей Дуда подякував президенту США Джо Байдену за його візит в Україну на початку зустрічі двох лідерів у Варшаві у вівторок.

Дуда сказав, що цей «надзвичайний жест» не тільки підвищив моральний дух українців, які борються з вторгненням росії, але також є «визначним знаком того, що вільний світ не забув їх, що вільний світ і його найбільший лідер, президент Сполучені Штати підтримують їх».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?