Стали відомі деталі таємної поїздки Байдена в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Стали відомі деталі таємної поїздки Байдена в Україну

Стали відомі деталі таємної поїздки Байдена в Україну
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден таємно приїхав до Києва. Від кордону з Польщею до столиці України він їхав потягом впродовж кількох годин.

Джерело: The New York Times

Деталі таємного візиту Байдена

У суботу ввечері Байден залишив Вашингтон без попередження, але перед тим, повечеряв разом з дружиною у ресторані за межами Білого дому, що трапляється не часто.

У вівторок вранці Байден вже мав прибути до Варшави з дводенним візитом, і офіційні особи неодноразово заперечували, що існують будь-які інші плани.

Білий дім у неділю ввечері оприлюднив розклад на понеділок, згідно з яким президент все ще перебуває у Вашингтоні, а ввечері відлітає до Варшави, хоча насправді він вже був на півдороги до України.

Сьогодні, 20 лютого, Байден прибув до столиці України та зустрівся з Володимиром Зеленським. З міркувань безпеки візит лідера США не анонсували.

Президент зробив американську підтримку України центральним аргументом своєї позиції щодо оновлення альянсу в Європі, і він сказав радникам, що хоче відзначити першу річницю вторгнення як спосіб запевнити союзників у тому, що його адміністрація залишається відданою справі, - пише видання.

Промова Байдена і Путіна

Несподіваний візит Байдена відбувся лише за день до запланованої промови президента Володимира Путіна до росіян.

Ймовірно, під час завтрашньої промови російський президент розповість про військові зусилля своєї країни на тлі ознак того, що весняний наступ на Україну вже триває.

У вівторок, 21 лютого, Байден має зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою, а пізніше вдень виступити з промовою у Варшавському замку.

Це створило б ситуацію, коли Байден і Путін говорили б про Україну в один і той самий день. Поки незрозуміло, чи зміниться його графік через візит до Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?