Байден визначив кандидатуру нового посла США в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден визначив кандидатуру нового посла США в Україні

Байден визначив кандидатуру нового посла США в Україні
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден планує призначити новим послом США в Україні Бріджит Брінк, яка наразі очолює американське посольство в Словаччині.

Джерело: CNN

Що відомо про нового посла США в Україні

Офіційно Байден ще не висунув кандидатуру Брінк на посаду посла США в Україні, адже перед цим потрібно отримати згоду від офіційного Києва.

Представники посольства США в Україні розповіли журналістам, що з питанням призначення нового посла не виникло ніяких затримок, а кандидатура Брінк була висунута близько тижня тому.

Наразі проходить стандартна перевірка.

Я можу сказати вам, що коли буде призначений посол, ця людина буде користуватися повною довірою президента Сполучених Штатів, що людина буде кимось, кого я добре знаю і з ким у мене близькі стосунки, і ця людина буде володіти дуже очевидним досвідом і знаннями в цій галузі, - повідомив з цього приводу очільник Держдепу Ентоні Блінкен.

Наразі повноваження посла США в Україні тимчасово виконує повірений у справах Христина Квін.

Попереднім послом в Україні була Марі Йованович, яка завершила виконання своїх обов'язків наприкінці травня 2019 року.

Минула адміністрація за президентства Дональда Трампа пропонувала кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона на посаду посла США в Україні, але до призначення не дійшло.

Свою дипломатичну кар'єру Бріджит Брінк розпочала в Державному департаменті США у 1996 році. З 1997 по 1999 була консульським політичним співробітником в посольстві США в Белграді.

Бріджит Брінк (фото - Flickr.com)

До 2002 року Брінк працювала референтом з Кіпру, а до 2004 року — спеціальним помічником заступника секретаря Держдепу США з політичних питань у Європі. У 2005—2008 роках обіймала посаду політико-економічного керівника у Тбілісі.

Після цього отримала посаду заступника директора у справах Південної Європи у Державному департаменті США. У 2009-10 рр. - працювала у президентській Раді національної безпеки як директор з Егейського та Південного Кавказу, де Брінк допомагала координувати зовнішню політику США та просувала їхні інтереси у відносинах із Туреччиною, Грецією, Кіпром, Грузією, Азербайджаном та Вірменією.

У 2011 році Брінк повернулася до Грузії як заступник голови місії посольства США у Тбілісі. З 2014 по серпень 2015 року Брінк займала посаду заступника голови місії в посольстві США в Ташкенті, після чого у 2015-18 роках була заступником помічника держсекретаря в Бюро європейських та євразійських справ. З 29 травня 2019 року — Надзвичайний і Повноважний Посол США у Братиславі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?