Байден закликав РФ відновити переговори щодо контролю над ядерною зброєю
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден закликав РФ відновити переговори щодо контролю над ядерною зброєю

Байден закликав РФ відновити переговори щодо контролю над ядерною зброєю
Джерело:  online.ua

У день Десятої конференції з перегляду Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), президент США Джо Байден опублікував заяву із закликом до РФ до відновлення переговорів щодо контролю над ядерним озброєнням.

Джерело: Білий дім

Байден нагадав РФ про ядерну угоду

Державами-підписантами ДНЯЗ є 191 країна, зокрема «ядерна п'ятірка»: США, росія, Франція, Велика Британія та Китай. Цей договір передбачає перегляд документа кожні п’ять років.

Сполучені Штати знову підтверджують своє зобов’язання перед світом бути відповідальним розпорядником свого ядерного арсеналу та продовжувати працювати над кінцевою метою - світу без ядерної зброї. Це зобов’язання є причиною того, чому Сполучені Штати об’єдналися разом з іншими державами, що володіють ядерною зброєю, щоб ствердно заявити про нашу спільну віру в те, що ядерну війну неможливо виграти і її ніколи не можна вести, - йдеться в заяві.

Фото — unsplash.com

Байден підкреслив, що навіть у розпал холодної війни Сполучені Штати та Радянський Союз змогли працювати разом, щоб відстояти спільну відповідальність за забезпечення стратегічної стабільності.

Сьогодні моя адміністрація готова оперативно вести переговори щодо нової системи контролю над озброєннями, яка замінить договір New Start, коли він закінчиться у 2026 році. Але для переговорів потрібен добросовісний добросовісний партнер. А жорстока та неспровокована агресія Росії в Україні порушила мир у Європі та є нападом на фундаментальні принципи міжнародного порядку.

Байден зазначає, що у Росія повинна продемонструвати, що вона готова відновити роботу з контролю над ядерними озброєннями зі Сполученими Штатами.

Також Китай несе відповідальність як ядерна держава за участь у переговорах, які зменшать ризик прорахунків і вирішать дестабілізуючу військову динаміку.

Немає жодної користі для жодної з наших націй чи світу протистояти суттєвій участі в контролі над озброєннями та нерозповсюдженні ядерної зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?