Капітуляції не буде, Сербія переможе: президент Вучич публічно звернувся до Косово
Категорія
Політика
Дата публікації

Капітуляції не буде, Сербія переможе: президент Вучич публічно звернувся до Косово

Капітуляції не буде, Сербія переможе: президент Вучич публічно звернувся до Косово
Джерело:  online.ua

31 липня глава Сербії Александр Вучич вперше публічно відреагував на конфлікт на кордоні з Косово. Сербський лідер офіційно попередив, що його країна не збирається капітулювати.

Джерело: Ютуб-канал Александар Вучић

Президент Вучич публічно пригрозив Косово війною

Під час свого нового звернення до сербського населення Вучич заявив, що косівська поліція буцімто вночі 31 липня почне військову операцію проти сербів.

Він також почав стверджувати, що підрозділи косівсько-албанської поліції нібито вже рухаються до прикордонних переходів Ярине і Брняк.

Окрім того, Вучич заявив, що вважає ситуацію найскладнішою за весь час.

Я думаю ми ніколи не були в складнішій ситуації, ніж сьогодні. Чому я так сказав? Тому, що режим Приштини намагається скористатися настроями у світі, представляючи себе жертвою, – заявив президент Сербії.

За словами політика, Сербія буде робити все можливе, щоб зберегти мир за будь-яку ціну і закликав сербів не піддаватися на провокації.

Як уже згадувалося раніше, 31 липня стало відомо, що на півночі частково визнаного Косова місцеві серби будують барикади, протестуючи проти рішення Приштини про перереєстрацію транспортних засобів та ідентифікаційних карток.

Окрім того, місцеві журналісти повідомляють про сирени та постріли щонайменше у двох містах на півночі Косова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?