Байден запевнив, що на саміті G20 дійшли згоди щодо миру в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден запевнив, що на саміті G20 дійшли згоди щодо миру в Україні

Байден запевнив, що на саміті G20 дійшли згоди щодо миру в Україні
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден заявив, що серед учасників саміту G20 в Індії панувала згода стосовно миру в Україні. За його словами, на саміті також обговорили жорстоку й неправомірну війну РФ проти нашої країни

Джерело: Білий дім

На саміті G20 дійшли згоди щодо миру в Україні

Байден заявив, що серед учасників саміту G20 в Індії панувала згода стосовно встановлення в Україні миру, який відповідав би міжнародному праву та Статуту ООН.

Ми також обговорювали жорстоку й неправомірну війну Росії в Україні. І в залі панувала належна згода щодо необхідності справедливого й тривалого миру, який підтримує принципи Статуту ООН та поважає суверенітет і територіальну цілісність, - зазначив американський лідер.

Байден також підкреслив, що саміт підтвердив лідерство Америки та її відданість розв’язанню проблем, найважливіших для людей в усьому світі.

У цьому контексті президент США назвав, зокрема, інвестування в інклюзивне зростання та сталий розвиток, розв’язання кліматичної кризи, зміцнення продовольчої безпеки та освіти, а також безпеку глобального здоров'я.

Байден наближається до передачі Україні ATACMS

США насторожено ставилися до прохання України поставити їй ATACMS, оскільки занепокоєні щодо обмежених запасів цих ракет та тим, що Україна завдасть удару по території РФ.

Видання пише, що в останні місяці США розглядають цей крок, тому що війна затягується, а Україна намагається повернути свою територію.

Рішення може бути прийняте найближчим часом, — сказав один високопоставлений чиновник адміністрації Байдена.

Велика Британія та Франція цього року вже відправили в Україну власні ракети великої дальності.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак підтвердив, що питання про ATACMS виникає у кожній розмові з радником з нацбезпеки США Джейком Салліваном. Єрмак впевнений, що США погодяться відправити ATACMS.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?