Байден запровадив санкції проти ОРДЛО
Категорія
Економіка
Дата публікації

Байден запровадив санкції проти ОРДЛО

Байден запровадив санкції проти ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Пізно вночі 22 лютого американський лідер Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих "ДНР" і "ЛНР".

Джерело: сайт  Білого дому, Фейсбук-сторінка Джо Байдена

Байден підписав указ про санкції проти "ЛДНР" - що відомо

Санкції Білого дому передбачають заборону ноих інвестицій, а також фінансову діяльність представників США на території ОРДЛО, ввезення до Штатів будь-яких товарів, послуг чи технологій з цих територій та експорт прямо чи опосередковано товарів, послуг чи технологій із США до ОРДЛО.

Окрім того, в документі наголошується, що визнання російською владою ОРДЛО суперечить її зобов'язанням щодо Мінських угод і "створює додаткову загрозу миру, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності України і тим самим є надзвичайною загрозою національній безпеці та зовнішній політиці США".

Варто звернути увагу на те, що команда американського лідера публічно попереджала Володимира Путіна, що Джо Байден зразу ж оголосить про введеня санкцій проти всіх, хто буде причетний до діяльності незаконних формувань на окупованій території України – так званих "ДНР" і "ЛНР", якщо Москва офіційно визнає ОРДЛО.

За словами представників Білого дому, ці санкції не є частиною та не стосуються того пакету потужних економічних заходів, які офіційний Вашингтон спільно із союзниками та партнерами має намір ввести проти Росії в разі повномасштабного наступу РФ на Україну.

Що відомо про рішення Путіна щодо "ЛДНР"

Пізно вночі 21 лютого очільник Кремля Володимир Путін записав звернення до російського народу, під час якого заявив, що ухвалив рішення про офіційне визнання Росією "ЛДНР". За декілька годин також стало відомо, що він віддав наказ про введення військ РФ в ОРДЛО з метою "встановлення миру".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?