Байден заявив про нову проблему після голосування за імпічмент Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден заявив про нову проблему після голосування за імпічмент Трампа

Байден заявив про нову проблему після голосування за імпічмент Трампа
Джерело:  online.ua

Новообраний американський лідер Джозеф Байден зізнався, що бачить певні складнощі щодо початку процедури імпічменту чинного очільника Білого дому Дональда Трампа. Новий президент плекає надію, що вона жодним чином не вплине на терміни затвердження в Конгресі глав відомств в новій адміністрації. Демократ звернув увагу американців та міжнародної спільноти на те, що члени Палати представників скористалися своїми конституційними повноваженнями та проголосували за початок процедури імпічменту і притягнення Трампа до відповідальності. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву Джо Байдена.

"Я сподіваюся, що керівництво Сенату знайде спосіб впоратися зі своїми конституційними обов'язками щодо імпічменту, одночасно працюючи над іншими невідкладними справами країн", – підкреслив новий президент США.

Джо Байден пояснив, що, в першу чергу, йдеться про затвердження в Сенаті висунутих кандидатів на ключові посади, зокрема міністра внутрішньої безпеки, державного секретаря, міністра оборони, міністра фінансів та директора Національної розвідки. Новий президент нагадав, що законодавцям не варто затримуватися з обговоренням питань, які стосуються вакцин від нового штаму коронавірусу і відновлення економіки.

"Занадто багато американців страждали впродовж минулого року, щоб відкладати цю роботу", – заявив новообраний американський лідер.

Як уже згадувалося раніше, 13 січня Нижня палата Конгресу США (Палата представників) нарешті змогла оголосити імпічмент чинному очільнику Білого дому Дональду Трампу й звинуватила останнього у підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію минулого тижня. Варто звернути увагу на те, що цього ж дня офіційно стало відомо, що Палата представників США вдруге оголосила імпічмент Трампу. Згодом лідер більшості в верхній палаті Конгресу США Мітч Макконнелл повідомив, що розгляд питання щодо імпічменту 45-му президенту Дональду Трампу почнеться не раніше 19 січня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичний експерт пояснив, для чого демократам був імпічмент Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?