Байден заявив про початок Вашингтоном розслідування загибелі Пригожина
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден заявив про початок Вашингтоном розслідування загибелі Пригожина

Байден заявив про початок Вашингтоном розслідування загибелі Пригожина
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден не здивований, що Євген Пригожин загинув, а також зазначив, що у Вашингтоні ретельно вивчать ймовірні причини падіння літака очільника ПВК "Вагнер" 23 серпня 2023 року.

Джерело: Sky News

Байден заявив про початок Вашингтоном розслідування загибелі Пригожина

Байден пригадав, що після невдалого бунту Пригожина та його "походу на Москву" радив "кухарю Путіна" уважно стежити за тим, що він їсть та на чому їздить.

У США будуть намагатися точно встановити, як було збито літак із очільником ПВК "Вагнер".

Крім того, президент США зазначив, що "не здивований" таким розвитком подій.

Ви можете пригадати, коли ви запитали мене про Пригожина, я сказав, що на його місці я був би обережний із тим, що я п'ю і на чому їжджу. Я точно не знаю, що сталося, але я не здивований, — уперше відреагував Джо Байден на новини про смерть Пригожина.

У США назвали неточною версію про те, що літак Євгена Пригожина був збитий системою протиповітряної оборони. Також розглядається варіант вибуху безпосередньо на борту повітряного судна.

Зазначимо, що у середу, 23 серпня 2023, у Тверській області РФ зазнав аварії бізнес-джет RA-02795, у якому перебували власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та його помічник Дмитро Уткін. Окрім них, загинули інші пасажири літака та персонал.

Загибель Євгена Пригожина

Ввечері 23 серпня російські ЗМІ та Росавіація повідомили, що у Тверській області РФ впав літак Пригожина, він був на борту. Загинули всі 10 пасажирів, серед них і засновник "Вагнера" Дмитро Уткін.

Кремль поки не коментує катастрофу. Слідчий комітет Росії заявив, що порушив "кримінальну справу" за фактом  катастрофи літака Embraer Legacy.

Що стало причиною падіння літака, поки невідомо. Російська влада заявила, що проводить розслідування та пошукові операції.

Радник президента України Михайло Подоляк заявив, що Пригожин "підписав собі спеціальний смертний вирок" у той момент, коли він уклав угоду за посередництва президента Білорусі Олександра Лукашенка, згідно з якою бос "Вагнера" та його бійці повинні були переїхати до Білорусі після його заколоту.

«Демонстративне усунення Пригожина» свідчить про те, що Путін «нікому не прощає власного звірячого терору», заявив Подоляк.

Читайте також:

  • Чи міг Путін зухвало вбити Пригожина — відповідь журналіста

  • РосЗМІ заявляють про загибель Пригожина під час падіння літака

  • У Тверській області розбився літак. На борту міг бути Пригожин — росЗМІ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?