Байден заявив про створення глобальної коаліції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден заявив про створення глобальної коаліції проти Росії

Байден заявив про створення глобальної коаліції проти Росії
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден під час промови "Про стан держави" заявив про створення глобальної коаліції проти Росії. Він також звернув увагу на те, що загарбницька війна РФ в Україні є найбільшим тестом для міжнародної спільноти. Очільник Білого дому вкотре публічно пообіцяв, що Вашингтон буде підтримувати український народ стільки, скільки знадобиться.

Джерело: ютуб-канал "Голос Америки Українською"

Ми створили глобальну коаліцію проти Росії - Байден

Я говорив у цій палаті про брутальну війну Володимира Путіна проти України. Це було випробуванням для Америки, для всього світу. Чи ми будемо відстоювати найбільш основні принципи? Чи ми будемо відстоювати суверенітет, чи ми будемо відстоювати право людей жити вільними від тиранії? Чи ми будемо відстоювати захист демократії? Через один рік ми знаємо відповідь: так, ми будемо! І так, ми це зробили! Ми це зробили! …Ми об’єднали НАТО і збудували глобальну коаліцію. Ми вистояли проти агресії Путіна. Ми стоїмо з народом України. Ми будемо стояти з вами (українцями - ред.) стільки, скільки буде потрібно, - наголосив Джо Байден під час своєї промови.

Байден визнав економічні проблеми США

Також зазначається, що глава Білого дому говорив про інфляцію як глобальну проблему.

За словами президента США, її причинами стали пандемія і "несправедлива та жорстока війна Путіна в Україні", яка спровокувала серйозні перебої у постачанні та заблокувала вивезення зерна з України.

На тлі заяви Байдена також не можна не згадати про те, що у Конгресі США не припиняються суперечки стосовно підвищення боргової стелі — суми коштів, яку уряд США може позичити, щоб вчасно оплачувати свої рахунки. Очільник Bank of America Брайан Мойніхан уже попередив владу Штатів, що через це країна справді може опинитися на межі дефолту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?