ЗМІ дізналися про таємну пропозицію Байдена Зеленському та Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися про таємну пропозицію Байдена Зеленському та Путіну

ЗМІ дізналися про таємну пропозицію Байдена Зеленському та Путіну
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, рішення лідерів Заходу щодо надання Україні танків могли ухвалити через те, що Путін та Зеленський відмовилися від пропозиції мирного плану США, який передбачав припинення воєнних дій в обмін на збереження російського контролю над частиною української території.

Джерело: швейцарське видання  Neue Zürcher Zeitung  з посиланням на своїх інсайдерів

ЗМІ дізналися про пропозицію Байдена Україні та РФ

Згідно з даними редакції ЗМІ, в середині січня американський лідер Джо Байден наказав очільнику ЦРУ Вільяму Бернсу перевірити готовність офіційних Києва та Москви до перемовин.

Бернс озвучив Зеленському пропозицію Байдена щодо "миру в обмін на землю", а Москві – "землю в обмін на мир". Йшлося про 20% площі України, що приблизно збігається з Донецькою й Луганською областями.

За словами інсайдерів видання, і Зеленський, і Путін відмовились від "мирного плану" Білого дому.

Офіційний Київ не погодився на розділення української території, а у Кремлі переконані, що в довгостроковій перспективі все одно виграють війну.

Рішення Зеленського та Путіна підштовхнули Захід до надання танків ЗСУ

Анонімні джерела видання звертають увагу на те, що саме після провалу свого "мирного плану" Джо Байден вирішив згодитися на ультиматум Олафа Шольца й схвалити постачання ЗСУ бойових танків Abrams.

Саме це й розблокувало рішення Берліна дозволити надання Leopard 2 – власних і з запасів інших країн. Рішення Байдена стало несподіванкою для Шольца, тож і його власне рішення щодо танків Leopard 2 було, ймовірно, спонтанним – а не продуманим, як це публічно заявляла німецька сторона, - йдеться в матеріалі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?