Байден здивував реакцією на заяву Зеленського про держпереворот
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден здивував реакцією на заяву Зеленського про держпереворот

Байден здивував реакцією на заяву Зеленського про держпереворот
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден зізнався, що він дуже занепокоєний заявою українського лідера Володимира Зеленського про запланований державний переворот в країні. Окрім того, президента США наголосив, що у зв'язку з цим має намір провести телефонні перемовини з українським колегою й очільником Кремля Володимиром Путіним.

Джерела: відповідь Байдена журналістам французького видання  Le Figaro, "Голос Америки"

Байден після слів Зеленського про держпереворот планує подзвонити Путіну

Журналісти поцікавилися у американського лідера, чи не схвильвоний він ситуацією в Україні і заявою президента Володимира Зеленського про підготовку до "держперевороту" в країні.

Глава Білого дому на це відповв, що він планує провести телефонні розмови із Зеленським та Путіним після цих слів, а також через нарощування російських військ біля українських кордонів.

Президент Штатів вкотре наголосив, що він "дуже занепокоєний" та висловив свою підтримку територіальній цілісності України.

Що відомо про держпереворот, який планували в Україні

 Як уже згадувалося раніше, 26 листопада глава держави Володимир Зеленський неочікувано для всіх заявив, що Кремль спільно з деякими громадянами України намагаються влаштувати державний переворот в Україні. Ба більше, вони хочуть втягнути Ахметова у свої плани зі зміни влади. За словами самого Ахметова, озвучені Зеленським дані є "суцільною брехнею", а він виступає за демократичну та цілісну Україну з Кримом і Донбасом.

Згодом журналіст американського медіапроєкту Buzzfeed News Крістофер Міллер вирішив назвати можливих організаторів державного перевороту в Україні, про який нещодавно попередив президент Володимир Зеленський.

Як стверджує представник ЗМІ, головним "куратором" є згаданий працівник ФСБ, якого звати Василь Васильович Лаптєв. Прізвища трьох українців: Олексій Васильєв, Василь Грицак й Едуард Федосов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?