Байден зірвав плани Путіна стосовно Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден зірвав плани Путіна стосовно Північного потоку-2

Байден зірвав плани Путіна стосовно Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти з'ясували, що плани російського президента Володимира Путіна щодо скандального російського газогону "Північний потік-2" знову зірвали санкції з боку команди американського лідера Джо Байдена. Стало відомо про те, що Морське управління Данії (DMA) розраховує завершення будівництва газопроводу до кінця вересня 2021 року, хоча Кремль розраховував на завершення робіт до кінця червня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на інформаційну агенцію  Reuters.

Орім того, наголошується, що консорціум Nord Stream 2 AG, який є відповідальним за будівництво газогону, офіційно заявив, що друге російське судно "Академік Черський" вийшло з німецького порту Вісмар 4 березня з планами пізніше приєднатися до будівництва в водах Данії.

"Трубоукладальне судно "Академік Черський" вийшло з порту Вісмар і вирушило в напрямку Калінінграда для проходження ходових випробувань. По завершенні випробувань планується розпочати трубоукладальні роботи у винятковій економічній зоні Данії. Nord Stream 2 AG направила необхідне повідомлення DMA. Всі роботи будуть проводитися відповідно до отриманих дозволів", - повідомив консорціум.

Згідно з останніми даними, інше російське судно "Фортуна" прокладає труби у водах Данії. За словами експертів, газогін в основному вже завершений, однак потрібно ще прокласти близько 120 км у водах Данії, а також майже 30 км у водах Німеччини, перш ніж він вийде на берег у північнонімецькому прибережному місті Любмін, поблизу Грайфсвальда.

Що важливо розуміти, роботи з будівництва "Північного потоку-2" були заморожені більш ніж на рік через загрозу санкцій США. Окрім того, нещодавно Держдеп США заявив, що принаймні 18 європейських компаній вирішили покинути скандальний російський проєкт "Північний потік-2" або перебувають у процесі виходу з нього через загрозу санкцій з боку комнади президента Штатів Джо Байдена.

"Це показує, що законодавчі цілі і наші дії увінчалися успіхом. Ми продовжуємо відстежувати компанії, залучені у дії, які потенційно підлягають санкціям", — зазначив представник Держдепу Нед Прайс.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна поставили ультиматум Німеччині  через блокування Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?