У Путіна поставили ультиматум Німеччині через блокування Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна поставили ультиматум Німеччині через блокування Північного потоку-2

У Путіна поставили ультиматум Німеччині через блокування Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Оператор Північного потоку-2, компанія Nord Stream 2 AG, висунула негайний ультиматум Федеральному відомству по судноплавству і гідрографії Німеччини (BSH) з вимогою розблокувати будівництво скандального газопроводу, який вдалося заблокувати німецьким екологам. Німецький регулятор підтвердив, що отримав запит і вже розглядає його, але не уточнив, коли буде прийнято рішення. Таким чином, в Німеччині не можуть добудувати газопровід, поки не буде врегульовано спірне екологічне питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телерадіокомпанію Norddeutscher Rundfunk.

Відзначається, що у Nord Stream 2 AG мало часу на оскарження протесту екологів, оскільки виданий дозвіл BSH діє тільки до кінця травня. Цей дозвіл опротестували німецькі екологічні огранізації, де нагадали про ризики для екології, які несе в собі Північний потік-2, і які регулятор не врахував. У зв'язку зі скаргою екологів вступ в силу рішення відомства було призупинено.

Як відомо, 15 січня Федерального відомства по судноплавству і гідрографії Німеччини видало дозвіл на будівництво трубопроводу "Північний потік - 2" в водах ФРН до кінця травня. У цьому дозволі йшлося про роботи з прокладання труб в німецькій виключній економічній зоні, загальна протяжність ділянки - близько 30 км.

Важливо відзначити, що за заявами компанії-оператора Північного потоку - 2, газопровід готовий приблизно на 95%. Для його завершення залишилося укласти 120 кілометрів на водах Данії, де вже йде будівництво, і близько 28 кілометрів на водах Німеччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Байдена раптово змінила свою позицію щодо Північного потоку-2 і відмовилася від нових санкцій проти компаній, причетних до будівництва російського газопроводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?