Команда Байдена раптово змінила свою позицію щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена раптово змінила свою позицію щодо Північного потоку-2

Команда Байдена раптово змінила свою позицію щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Команда нового президента США Джо Байдена раптово змінила свою позицію щодо скандального газопроводу Північний потоку-2, за яким Росія хоче постачати газ в Європу в обхід України. Держдеп США передумав вводити нові санкції проти команій, причетних до будівництва трубопроводу, на чому наполягав Конгрес. Як виявилося, в запропонованому списку санкцій проти СП-2 адміністрація Білого дому запропонувала ввести санкції тільки проти російського судна "Фортуна" і його власника компанію "КВТ-Рус", але щодо них уже діють обмеження, введені ще адміністрацією колишнього президента Дональда Трампа. Конгресмени обурені рішенням команди Байдена. Вони вважають його абсолютно неадекватним і не відповідаючим інтересам США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на доповідь, розміщену на сайті фракції Республіканської партії в Комітеті з міжнародних справ палати представників конгресу.

"Сьогодні в затвердженому Конгресом звіті про суб'єкти, що беруть участь в санкціонуємій діяльності, пов'язаної з зловмисним проєктом російського газопроводу" Північний потік - 2 ", адміністрація Байдена оголосила тільки про двох призначеннях санкцій - прооти судна-трубоукладача "Фортуна" і володіючої ним компанії "КВТ-Рус". Застосування санкцій тільки у відношенні російського трубоукладальних судна і його власника, на які попередня адміністрація вже наклала санкції в рамках окремих повноважень, не відповідає наміру заблокувати СП-2", - обурюються конгресмени.

Вони також висловили здивування тим, що слово "Росія" не міститься документі, запропонованому Держдепом, за винятком заголовка, і в ньому не докладно обговорюються консультації з американськими партнерами і союзниками, на яких це вплине.

"Завершення будівництва цього трубопроводу було б не чим іншим, як перемогою Володимира Путіна. Тому ми очікуємо, що найближчим часом Держдепартамент проведе брифінг, щоб обговорити, коли адміністрація Байдена планує прийняти подальші заходи проти додаткових російських компаній, які в даний час займаються санкціонованою діяльністю , як того вимагає закон ", - почдеркнулі представники Конгресу.

Нагадаємо, напередодні США ввели санкції щодо ведучого укладку "Північного потоку - 2" судна "Фортуна" і його власника - компанії "КВТ-Рус". Але Конгрес наполягав, щоб санкції були введені ще як мінімум стосовно 15 інших кораблів, які займалися прокладкою труб або пов'язаними з діями, які можуть бути санкціонованими по закону про оборонну політику. Однак Держдеп вирішив не вводити санкції проти німецьких чи інших європейських компаній, причетних до проєкту, що в Конгресі США розцінили як намір держсекретаря Ентоні Блінкена "не кидати виклик" російському "Газпрому", щоб не відштовхнути Берлін від Вашингтона.

Як відомо, в грудні минулого року російське судно "Фортуна" завершило будівництво невеликої ділянки скандального газопроводу, розташованого у виключній економічній зоні Німеччини. Згідно з останніми даними, для завершення будівництва залишилося прокласти 148 км магістралі, 120 км з яких знаходяться в водах Данії. 6 лютого там відновили будівництво. Віце-прем'єр РФ Олександр Новак кілька днів тому уточнив, що Північний потік-2 вже добудований на 95%. Він упевнений, що газопровід буде запущений, не дивлячись на санкції США. Новак в черговий раз звинуватив США в тому, що санкції проти "Північного потоку-2" Вашингтон вводить виключно у власних інтересах, оскільки хоче постачати американський скраплений газ в Європу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін звинуватив Україну в блокуванні Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?