Путін звинуватив Україну в блокуванні Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін звинуватив Україну в блокуванні Північного потоку-2

Путін звинуватив Україну в блокуванні Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін назвав єдину причину, через яку Захід хоче заблокувати скандальний газопровід Північний потік-2, по якому Росія хоче постачати газ в Європу в обхід України. Він вважає, що Північний потік-2 хочуть заблокувати, щоб Росія заплатила за ситуацію в Україні. Про це Путін заявив на зустрічі з керівниками фракцій в Держдумі РФ 17 лютого, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Чому все так крутиться навколо "Північного потоку-2"? Хочуть змусити Росію платити за їх геополітичний проект "Україна". Ось і все, насправді все досить примітивно, все просто. Ми-то це давно розуміємо", - заявив Путін .

Як відомо, в грудні минулого року російське судно "Фортуна" завершило будівництво невеликої ділянки скандального газопроводу, розташованого у виключній економічній зоні Німеччини. Згідно з останніми даними, для завершення будівництва залишилося прокласти 148 км магістралі, 120 км з яких знаходяться в водах Данії. 6 лютого там відновили будівництво. Віце-прем'єр РФ Олександр Новак кілька днів тому уточнив, що Північний потік-2 вже добудований на 95%. Він упевнений, що газопровід буде запущений, не дивлячись на санкції США. Новак в черговий раз звинуватив США в тому, що санкції проти "Північного потоку-2" Вашингтон вводить виключно у власних інтересах, оскільки хоче постачати американський скраплений газ в Європу.

Важливо відзначити, що російський виробник газу "Газпром", який підпорядковується президенту РФ і займається будівництвом газопроводу, в оприлюдненому ним проспекті єврооблігацій визнав, що існують ризики зупинки Північного потоку-2.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін обурено відреагував на закриття каналів Медведчука в Україні. Він звинуватив Зеленського в застосуванні подвійних стандартів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?