Путін обурено відреагував на закриття каналів Медведчука в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін обурено відреагував на закриття каналів Медведчука в Україні

Путін обурено відреагував на закриття каналів Медведчука в Україні
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський ще 2 лютого ввів персональні спеціальні економічні та інші санкції щодо нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака. Ці санкції передбачають, в тому числі, блокування каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов'язують з кумом президента РФ Володимира Путіна, нардепом від ОТЗЖ Віктором Медведчуком. У Кремлі відразу ж відреагували на блокування російської пропаганди в Україні та звинуватили Зеленського в порушенні міжнародних норм. Але через два тижні, 17 лютого, ситуацію вперше прокоментував президент Росії Володимир Путін. Він обурився тим, що канали Медведчука "прихлопнули одним розчерком пера" і звинуватив Зеленського в прояві подвійних стандартів в розумінні свободи слова, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"В Україні взяли і три ведучих канали прихлопнули і все. Одним розчерком пера. І всі мовчать! А деякі навіть схвально поплескують їх по плечу. Для нас ясно все: тут так звані подвійні стандарти настільки виразно проявилися останнім часом, що немає ніяких сумнівів в тому, як по відношенню до нас працюють наші так звані опоненти ", - вперше отреагував Путін на закриття Канада Медведчука в Україні.

Важливо підкреслити, що Офісі президента України і в РНБО чітко пояснили, що блокування каналів Медведчука - це не посягання на свободу слова, а боротьба з чужорідною пропагандою. В ОПУ підкреслили, що канали NewsOne, ZIK, "112 Україна" - це іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні та профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не пам'ятають, а окремі журналісти стали солдатами Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада України готується до помсти Путіна за закриття каналів Медведчука. У команді Зеленського переконані, що Путін неодмінно відповість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?