Байден змінить підхід до санкцій, який був за Трампа — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден змінить підхід до санкцій, який був за Трампа — Reuters

Байден змінить підхід до санкцій, який був за Трампа — Reuters
Джерело:  online.ua

Майбутній президент Сполучених Штатів Джо Байден планує змінити підхід Вашингтона до санкційної політики. Перш за все нова американська адміністрація хоче змінити парадигму, встановлену за часів Дональда Трампа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За даними джерел у команді переможця виборів, новому президенту необхідно буде вирішити, які рестрикції залишити, які розширити, які взагалі скасувати.

Головна мета — позбутися хаосу, який був за каденції бізнесмена-республіканця. Той ніби користувався такими рішенням як реакцією на міжнародні проблеми.

Команда Байдена передбачає користуватися більш зваженим процесом ухвалення рішень разом з щільнішою координацією з союзниками США.

Інформатори відзначають, по-перше новий президент на початку каденції може скасувати санкції, які ввів Трамп у вересні проти представників Міжнародного кримінального суду. Це рішення тоді критикували всі європейські партнери американців.

Байден особисто наголошував раніше, що готовий дотримуватися жорсткішої позиції у питаннях щодо прав людини. Це може призвести до посилення санкційного тиску на Китай через репресії проти уйгурів та проти адміністрації Гонконгу для підтримки демократично налаштованого населення регіону.

Стосовно Північної Кореї також можуть з'явитися нові санкції, які тиснутимуть на диктаторський режим через розробку ядерної зброї.

Росії за Байдена можуть чекати санкції за спроби втручання в американські вибори, а також за замах на опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський президент Володимир Путін став одним з небагатьох  світових лідерів, які досі не визнавали перемогу Джо Байдена на виборах президента США. Офіційний Кремль відмовлявся вітати нового американського главу, хоча результати виборів в США були відомі ще місяць тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?