Байден зустрінеться із Зеленським після саміту з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден зустрінеться із Зеленським після саміту з Путіним

Байден зустрінеться із Зеленським після саміту з Путіним
Джерело:  online.ua

Білий дім і Офіс президента України активізували підготовку візиту українського лідера Володимира Зеленського в Вашингтон на зустріч з президентом США Джо Байденом. Орієнтовно, зустріч Зеленського і Байдена відбудеться в кінці липня.

Джерело: ОПУ

В рамках підготовки візиту Зеленського в Білий дім на зустріч з Байденом заступник керівника ОП Роман Машовець зустрівся в Києві з аташе з питань оборони Бріттані Стюарт та іншими представниками посольства США в Україні. Вони обговорили підготовку двосторонніх угод щодо поглиблення українсько-американського оборонного співробітництва, розвиток проєктів в сфері досліджень і випробувань, надання Україні допомоги США в сфері безпеки, а також майбутню зустріч українського та американського лідерів.

"Зі свого боку Бріттані Стюарт розповіла про роботу, яку проводить американське посольство з підготовки до візиту Володимира Зеленського в США, і запевнила у незмінній підтримці українського сектора безпеки і оборони", - розповіли в ОПУ.

Зустріч Зеленського і Байдена

Адміністрація Білого дому раніше повідомила, що Байден хотів зустрітися із Зеленським перед самітом з російським президентом Володимиром Путіним, який відбувся 16 червня в Женеві, і навіть готував запрошення президенту України. Але раптово педедумал через скандал зі звільненням керівництва державної енергетичної компанії "Нафтогаз". Вашингтон розцінив цей крок української влади як "відмова від боротьби з корупцією".

7 червня Байден все ж зателефонував Зеленському та запросив його в Білий дім цього літа, після того, як повернеться з поїздки в Європу. Зеленський подякував Байдену за запрошення і заявив, що очікує зустрічі в липні, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці двох держав.

Вже відомо, що в рамках візиту в США Зеленський зустрінеться не тільки з Байденом, а візьме участь ще в ряді заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?