Бельгія і Латвія вирішили арештувати активи РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Бельгія і Латвія вирішили арештувати активи РФ

Бельгія і Латвія вирішили арештувати активи РФ
Джерело:  online.ua

31 травня стало відомо, що Бельгія та Латвія наклали арешт на російські активи у сумнозвісній справі про відмивання грошей, в результаті якої було вбито адвоката Сергєя Магнітського.

Джерело:  Euobserver

Бельгія і Латвія арештували російські активи

Згідно з останніми даними, суддя Бруно де Хоус арештував близько 400 тис євро виручки від продажу квартири в бельгійському місті Антверпен. Окрім того, вів звинуватив двох громадян РФ - СергІЯ Медведєва та Ірину Теркіну у відмиванні грошей.

Що важливо розуміти, це зробили ще в 2020 році, однак розслідування досі є конфіденційним, і британський хедж-фонд, з якого спочатку розкрадали гроші, Hermitage Capital в Лондоні, дізнався про події лише минулого тижня.

Hermitage уже підтвердив, що влада Бельгії вилучила кошти від продажу майна в Антверпені, придбаного російською парою (Медведєвим і Теркіною - ред.)

За словами Карел Де Містер, адвокат, що діє в Hermitage Capital від імені бельгійської юридичної компанії Van Cauter Advocaten, поки не вдалося дізнатися, де зараз знаходяться росіяни.

"Ми попросили суддю провести додаткове розслідування. Якщо в Бельгії можна буде знайти додаткові доходи від відмивання грошей, ми, звичайно, попросимо їх також арештувати", - наголосила Де Містер.

За словами розслідувачів, росіяни купили дворівневу квартиру на вулиці Чорних сестер у старому місті Антверпена в 2008 році, а продали для прибутку в 2019 році.

Як стверджує Hermitage Capital,  ці кошти були лише частиною 4 мільйонів євро, відмитих прихильниками російських чиновників та бандитів у бельгійських банках.

"Своєю чергою це частина близько 200 мільйонів євро, відмитих у багатьох країнах ЄС після того, як злочинна група привласнила їх з Hermitage в Росії та призвела до смерті адвоката фірми Магнітського, коли він виступив із заявою", - йдеться в повідомленні.

Влада Латвії також конфіскувала придбану росіянином квартиру вартістю 230 тис євро в модній частині Риги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?