Бельгія надасть винищувачі F-16 для навчання українських пілотів
Категорія
Світ
Дата публікації

Бельгія надасть винищувачі F-16 для навчання українських пілотів

Бельгія надасть винищувачі F-16 для навчання українських пілотів
Джерело:  online.ua

Бельгія надасть F-16 для навчання українських пілотів. А у 2024 році Міноборони Бельгії додатково відправить до Данії два навчально-тренувальні літаки F-16B.

Джерело: Le Soir

Бельгія дає F-16 для навчання українців

Уряд Бельгії 15 вересня затвердив участь країни у підготовці українських пілотів на винищувачах F-16 в межах "авіаційної коаліції".

Так, шестеро українських інструкторів і чотири фахівці з планування місій пройдуть підготовку в Бельгії для подальшого навчання українських пілотів та іншого персоналу на F-16.

У найближчі тижні Міністерство оборони Бельгії скерує групу з трьох військовослужбовців до навчального центру для українських пілотів F-16 у Данії, яка надала для цього свою авіабазу Скрюдструп на півдні країни.

А у 2024 році Міноборони Бельгії відправить до Данії два двомісні навчально-тренувальні літаки типу F-16B для підвищення кваліфікації, а також контингент із близько 50 військовослужбовців, переважно технічного персоналу, які відповідатимуть за розгортання літаків F-16.

На додаток до цього важливого внеску в підготовку і введення в експлуатацію винищувача F-16, наш уряд офіційно заявляє про свою підтримку в наданні допомоги в реалізації цього нового потенціалу – необхідного для модернізації українських збройних сил, – підкреслила міністерка оборони Бельгії Людівін Дедондер.

Що відомо про навчання українських пілотів на F-16

Як відомо, українські льотчики вже почали навчання на винищувачах F-16 у Данії. Також відомо, що до навчання українців на F-16 долучаться Греція та Португалія.

Пілоти, які вже розмовляють англійською, почнуть льотну підготовку на базі національної гвардії Морріс у Тусоні, штат Аризона, США.

F-16 потребує приблизно 16 годин технічного обслуговування за кожну годину в повітрі, і офіційні особи США попередили, що пошук і навчання екіпажів технічного обслуговування, яким також потрібно буде говорити англійською, може бути складнішим, ніж підготовка пілотів.

У серпні США  погодилися дозволити Данії та Нідерландам навчати українських пілотів. Там проходить підготовку близько 8 пілотів. Також США погодилися навчати українських пілотів у своїй країні. Греція та Румунія приєдналися до ініціативи.

Про рішення передати Україні F-16 вже оголосили Данія, Нідерланди і Норвегія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?