Досвідчені українські пілоти можуть навчитися керувати F-16 за три місяці — AP
Категорія
Україна
Дата публікації

Досвідчені українські пілоти можуть навчитися керувати F-16 за три місяці — AP

Досвідчені українські пілоти можуть навчитися керувати F-16 за три місяці — AP
Джерело:  online.ua

Перші українські пілоти можуть закінчити навчання на F-16 у США до кінця року. Проте пройде більше часу, перш ніж вони почнуть виконувати бойові завдання.

Джерело: Associated Press

Скільки пілоти будуть навчатисян на F-16 

Директор Повітряних сил Національної гвардії США Майкл Ло на щорічному зʼїзді ВПС у штаті Меріленд сказав, що українські пілоти прибудуть на базу Національної гвардії Морріс у Тусоні, штат Арізона, до жовтня.

Зараз українських пілотів перевіряють на знання англійської мови, і, залежно від їхнього знання та попереднього досвіду роботи з винищувачами, вони можуть пройти навчання в США протягом трьох місяців.

Як тільки їм дадуть добро, вони приїдуть і негайно почнуть навчання, — сказав Ло.

За його словами, щоб вкластися у стислі терміни навчання, база Нацгвардії, ймовірно, перенесе деякі інші зобов’язання щодо підготовки міжнародних пілотів, щоб вивести Україну на перший план.

Це національний пріоритет, — сказав Ло.

Після завершення навчання в США українцям доведеться повернутися до Європи для додаткового навчання НАТО.

Союзники по НАТО також навчають українців обслуговуванню літаків, і це також потрібно буде завершити, перш ніж пілоти почнуть виконувати бойові завдання.

Ло не мав оцінки того, скільки часу займе додаткове навчання.

Як F-16 допоможе Україні

Ло вважає, що здатність F-16 пригнічувати протиповітряну оборону противника та проводити атаки на низькій висоті може допомогти Україні.

На відміну від деяких інших систем, переданих Україні, F-16 все ще виробляється, і оскільки цей тип винищувача широко використовується низкою міжнародних партнерів, є багато запасних частин.

Я точно думаю, що це може змінити правила гри, - вважає директор Повітряних сил Національної гвардії США.

Орієнтовний термін навчання пілотів, які раніше не мали досвіду польотів на F-16, за словами Ло, 9 місяців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?