Данія передасть Україні 19 літаків F-16 після навчання пілотів
Категорія
Україна
Дата публікації

Данія передасть Україні 19 літаків F-16 після навчання пілотів

Данія передасть Україні 19 літаків F-16 після навчання пілотів
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен на прес-конференції в аеропорту Скрідструп повідомила, що Данія надає Україні 19 літаків F-16. Перші шість прибудуть близько до Нового року.

Джерело: Рolitiken

Україна отримає першу літаки від Данії ближче до Нового року

Ми пишаємося тим, що ви тут! Ви — обличчя добра проти зла. Ви боретеся не лише за свою націю, а й за свободу в усьому світі, - сказала Фредеріксен.

Вона пообіцяла непохитну підтримку Україні.

Данія передає Україні 19 літаків F-16 . Сприйміть цю пожертву як вияв непохитної підтримки Данією вашої боротьби, — сказала Фредеріксен.

Фредеріксен у відповідь на питання журналіста сказала, що літаки будуть доставлені ближче до Нового року, тоді в Україну відправлять перші шість літаків, потім групами спочатку вісім, а потім п’ять літаків.

У Данії вже перебувають 70 фахівців з України, а пілоти вже розпочали навчання.

Зеленський подякував данцям.

Я дуже вдячний вам (прем’єр-міністру, – ред.) і вашій команді і, звісно, вашим сильним мужнім громадянам, – сказав Зеленський.

Він додав, що сьогодні також обговорили українські можливості на полі бою.

Допомога Данії тут одна із найбільш вагомих: це і протиповітряна оборона, і артилерія, і снаряди, "Леопарди", бронетранспортери, машини для розмінування. Ми працюємо над посиленням наших можливостей не лише на землі, а й на морі, в питаннях оборони наших портів.

F-16 для України

Нагадаємо, що раніше цього дня Міністерство закордонних справ Данії підтвердило, що погодилося надати F-16. Умови передачі включають навчання українського персоналу, налагодження інфраструктури та логістики, а також отримання необхідного дозволу.

Також раніше прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна «зобов’яжеться поставити літаки F-16 в Україну».

На даний момент Нідерланди все ще володіють 42 F-16. З цих 42 літаків нам потрібні літаки для навчання в Данії, а потім і в Румунії.

Він додав, що Нідерланди перевірять, чи можуть бути поставлені всі літаки, що залишилися, але зазначив, що поки не може назвати остаточну кількість.

Читайте також:

  • Україна отримає 42 літаки F-16 від Нідерландів — Зеленський

  • Україна планує отримати винищувачі Gripen від Швеції — Зеленський

  • Зеленський з дружиною вирушив з робочим візитом до Швеції

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?