Україна планує отримати винищувачі Gripen від Швеції — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна планує отримати винищувачі Gripen від Швеції — Зеленський

Україна планує отримати винищувачі Gripen від Швеції — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, українські пілоти вже почали навчання на шведських винищувачах  Gripen, щодо отримання якиї Київ наразі намагається домовитись.

Джерело: пресконференція Зеленського і прем’єра Швеції Ульфа Крістерссона

Що відомо про отримання винищувачів Gripen від Швеції 

Говорили про літаки Gripen. Це гордість Швеції. Почалися випробування Gripen за участі наших пілотів. Сьогодні детально поговорили про подальші наші кроки для можливості відкрити тему отримання шведських Gripen, - зазначив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що в ході візиту до Швеції також має намір провести зустріч із спікером парламенту країни та представниками всіх політичних сил.

Під час зустрічі лідер країни порушить питання передачі Україні винищувачів Gripen.

Що відомо про іншу військову допомогу Україні з боку Швеції

За словами Зеленського, Україна та Швеція домовились про виробництво та ремонт БМП CV-90 на території України.

Сьогодні деталізували домовленість про виробництво CV-90 в Україні, її ремонту тощо. Зробимо все можливе, щоб перша вироблена в Україні CV-90 якомога швидше з'явилася, - зазначив Зеленський.

В свою чергу шведський очільник уряду додав, що Київ та Стокгольм підписали угоду для посилення співпраці у виробництві та навчанні на CV-90.

Ми тут підписали буквально кілька хвилин тому, це знак нашого спільного бажання посилити співпрацю у виробництві та навчанні на CV-90, - підтвердив Крістерссон.

До того ж Зеленський додав, що під час його поїздки на фронт українські військові хвалили шведські БМП CV-90.

Що відомо про посилення захисту неба над Україною 

Зеленський анонсував проведення переговорів із західними партнерами щодо посилення неба над Україною додатковими системами ППО.

Завтра-післязавтра у мене будуть переговори ще з кількома державами. Я впевнений, що ми разом з партнерами зробимо все і досягнемо відповідного результату і небі, щоб у росіян не було переваги. Коли вони контролюють небо, ми не можемо на землі рухатися швидко. А нам це потрібно, - наголосив президент.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?