Bellingcat оприлюднила нові деталі розслідування про "вагнерівців"
Категорія
Україна
Дата публікації

Bellingcat оприлюднила нові деталі розслідування про "вагнерівців"

Bellingcat оприлюднила нові деталі розслідування про "вагнерівців"
Джерело:  online.ua

У Bellingcat не знайшли доказів телефонного дзвінка голови Офісу президента Андрія Єрмака своєму колезі з адміністрації глави держави у Білорусі. Таку заяву зробив журналіст-розслідувач видання Христо Грозєв.

Джерело: інтервʼю Дмитру Гордону

Відповідаючи на питання про те, чи правда, що західні спецслужби перехопили дзвінок Єрмака в Білорусь, журналіст відповів, що, хоча експерти із його видання, яке займається фактчекінгом, і шукали дані, які б підтвердили цю гіпотезу, однак не знайшли.

"Ми чули ці чутки, але підтвердження не знайшли. Якби в нас були звʼязки зі спецслужбами, можливо, ми б дізналися, чи був такий дзвінок. Інакше ніяк не знайти. Доказів такої версії ми шукали-шукали, але не знайшли", – зазначив він.

За словами Грозєва, на початковому етапі розслідування глава ОП Єрмак сказав йому під час особистої бесіди, що має намір організувати зустріч з метою донести офіційну позицію Офісу президента, але вона так і не відбулася. Про зустріч із президентом Володимиром Зеленським журналісти також просили, зокрема і через парламентську ТСК, організувати її також не вдалося.

Нагадаємо, минулого тижня Bellingcat опублікував повну версію першої частини розслідування про зрив спецоперації України щодо затримання найманців російської ПВК Вагнера. За даними сайту незалежних журналістських розслідувань, українська розвідка перебувала на завершальному етапі реалізації затримання десятків бойовиків, причетних до бойових дій на Донбасі. Але через втручання політичного керівництва, спецзахід довелось перенести.

Українські спецслужби мали намір виманити вагнерівців на територію Угорщини під приводом, що для роботи у новій ПВК треба пройти підготовку в тренувальному таборі. Зважаючи на те, що на території цієї країни справді діє низка такого роду таборів, ситуація не мала б викликати підозри. Згідно з планом, в цій країні ЄС їх мали затримати та екстрадувати в Україну.

Читайте також:

  • Начальник розвідки України прокоментував скандал навколо звіту щодо "вагнерівців"

  • Серйозний удар — у Зеленського розлютилися через звіт розвідки щодо "вагнерівців"

  • РФ зосередила потужне наступальне угруповання навколо України — ОП

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?