Начальник розвідки України прокоментував скандал навколо звіту щодо "вагнерівців"
Категорія
Україна
Дата публікації

Начальник розвідки України прокоментував скандал навколо звіту щодо "вагнерівців"

Начальник розвідки України прокоментував скандал навколо звіту щодо "вагнерівців"
Джерело:  online.ua

19 листопада очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що керівник ОПУ Андрій Єрмак не міг впливати на проведення спецоперації щодо затримання членів ПВК "Вагнер", яка зірвалася рік тому.

Джерело: ток-шоу "Право на владу"

Очільник розвідки заявив, що не підкоряється керівнику ОПУ

"Ми не слідчі органи, щоб досліджувати чиюсь роль, але якщо Ви ставите питання, чи міг керівник Офісу впливати на хід проведення спецоперації, то я з повною відповідальністю можу сказати, що згідно з законом про розвідку, керівник Офісу, ким би він не був, не може втручатись у проведення будь-якого спеціального заходу. Ні він не може, ні я не маю повноважень слухати під час проведення подібних акцій цю посадову особу", - заявив Кирило Буданов.

Він також прокоментував оприлюднений журналісткою Яніною Соколовою звіт розвідки, затверджений його попередником Василем Бурбою. За словами Буданова, усі охочі мали можливість передати документи ТСК, а що висвітлюють у пресі – йому не відомо.

Він звернув увагу на те, що з приводу операції щодо "вагнерівців" до його відомства звертався два-три дні тому лише журналіст Bellingcat Христо Грозєв.

"Я як кадровий офіцер спецслужби вважаю трошки недоцільним, коли питання проведення спеціальних операцій виноситься в публічне поле. У жодній цивілізованій країні світу таке неприпустимо. Цього немає ніде", – підкреслив очільник української розвідки.

Варто також зазначити, що під час ток-шоу народний обранець від "Голосу" Ярослав Железняк наголосив, що головне питання для українських громадян наразі: як вплинуло відтермінування спецоперації на її результат і чи був "злив" інформації з України до Білорусі чи Росії, чому "ця історія не стала історією успіху, а стала історією провалу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?