Бербок не виключила арешт Путіна у ПАР на саміті БРІКС
Категорія
Політика
Дата публікації

Бербок не виключила арешт Путіна у ПАР на саміті БРІКС

Бербок не виключила арешт Путіна у ПАР на саміті БРІКС
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок закликає дотримуватись міжнародного права і заарештувати кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна під час його візиту у ПАР в серпні цього року для участі у саміті країн БРІКС.

Джерело:  Zeit

Путіна мають заарештувати у разі візиту до ПАР 

Бербок підкреслила, що наразі міжнародне право вказує на необхідність чіткого виконання ордеру Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна.

Вона закликала ПАР і країни-учасниці саміту дотримуватись норм міжнародного права.

Наразі міжнародне право чітке. Міжнародне право чітко визначає: воєнні злочинці, відповідальні за ведення агресивних війн, колись будуть притягнуті до відповідальності. Саміт BRICS чітко показує, що жорстока агресивна війна та порушення міжнародного порядку мають наслідки для кожного агресора та воєнного злочинця, - підкреслила Бербок.

Глава МЗС Німеччини зазначила, що ПАР чітко дала зрозуміти, що є членом МКС.

Це робить ще більш зрозумілим, що ця російська агресивна війна не є суто європейською справою, а що вона впливає на весь світ, - підкреслила Бербок.

США звинуватили Росію у розхитуванні фундаменту світової ядерної безпеки 

За словами радника Білого дому з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, атаками по території Запорізької АЕС російські військові злочинці розхитують ядерний фундамент світу.

Салліван зазначив, що після злочинного захоплення Запорізької АЕС росіяни жодного разу не зважали на катастрофічні наслідки власних дій.

Деякі з основних тріщин у ядерному фундаменті прийшли від Росії. 2022 року російські війська безрозсудно атакували Запорізьку атомну електростанцію в Україні, найбільшу АЕС в Європі, і припинили її роботу, не хвилюючись про потенційні катастрофічні наслідки ядерного інциденту, - підкреслив Салліван.

Представник Білого дому також нагадав, що Росія призупинила виконання нового договору СНО, розмістила ядерну зброю на території Білорусі, та оголосила про вихід  з Договору про традиційне озброєння в Європі.

Він констатував, що дії Росії зруйнували європейську безпекову угоду, яка роками забезпечувала стабільність та мир в Європі.

Росіяни роками просувають розробки нових небезпечних ядерних можливостей, таких як крилаті ракети з ядерною енергією, - підкреслив Салліван.

При цьому він зазначив, що США не треба збільшувати ядерний арсенал, щоб успішно стримувати конкурентів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?