Беркутівці у списках на обмін: прокурор підтвердив приголомшиву новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Беркутівці у списках на обмін: прокурор підтвердив приголомшиву новину

Беркутівці у списках на обмін: прокурор підтвердив приголомшиву новину
Джерело:  Hromadske

Колишні силовики "Беркуту," які фігурують у справах Майдану як обвинувачені, дійсно внесені до списків на обмін з РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

Ці відомості підтвердив прокурор Сергій Куций. За його словами, сторона прокуратури звернулася до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу п'ятьом особам.

Загалом згадані заарештовані Олег Янішевський, Сергій Зінченко, Павло Аброськін. Також говориться про Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка, які знаходяться під цілодобовим домашнім арештом.

Куций під час засідання процитував розпорядження генерального прокурора Руслана Рябошапки. Той вимагає змінити запобіжні заходи під своє особисте зобов'язання.

Засідання у Київському апеляційному суді відбуваються у суботу, 28 грудня. Там розглядають скарги від захисту колишніх "беркутівців". Загалом цих осіб обвинувачують у вбивстві 48 людей під час протестів на вулиці Інститутській 20 лютого. Окрім того, у справі згадують поранення 80 інших.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше від справ щодо розстрілів на Інститутській відсторонили кількох прокурорів, які працювали над ними протягом останніх років. Це підтвердив особисто відсторонений посадовець Олексій Донськой.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?