Розстріли на Інституцькій: від справ Майдану відсторонили прокурорів
Категорія
Україна
Дата публікації

Розстріли на Інституцькій: від справ Майдану відсторонили прокурорів

Розстріли на Інституцькій: від справ Майдану відсторонили прокурорів
Джерело:  Hromadske

Низка прокурорів, які займалися справами Майдану в останні кілька років, отримала відсторонення від судового процесу з розстрілів на Інститутській. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За журналістськими відомостями, серед них - Олексій Донськой, Ігор Земсков, Яніс Сімонов, Денис Іванов. Таку ініціативу підтримав генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Є підстави (для зміни прокурорів), передбачені законом, вони не були дотримані. Але ця постанова не може бути оскаржена, тобто на сьогодні ми позбавлені повноважень, тому на сьогодні ми змушені були залишити судове засідання", - підтвердив Донський у суді.

Рішення замінює згаданих прокурорів на Сергія Куцого, Віталія Суботіна, Олександра Шеваленка. У Київському апеляційному суді узгодили зміни у п'ятницю, 27 грудня, але залишили кожну з груп у справі.

У суботу, 28 грудня, тривають засідання з приводу апеляційних скарг щодо запобіжного заходу для колишніх силовиків "Беркуту". Їх обвинувачують у 48 вбивствах та пораненнях 80 осіб на вулиці Інститутській. Йдеться про інциденти 20 лютого 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні Генеральна прокуратура України звільнила трьох прокурорів, які займалися справами про злочини на Майдані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?