Розстріли на Майдані: стало відомо про гучні звільнення в ГПУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Розстріли на Майдані: стало відомо про гучні звільнення в ГПУ

Розстріли на Майдані: стало відомо про гучні звільнення в ГПУ

Генпрокуратура прийняла рішення про звільнення трьох прокурорів, які займалися розслідуваннями справ Майдану. Їх звільнили за процедурою скорочення через незгоду подачі заяви у встановленій формі на переатестацію, яка проходить в ГПУ в рамках реформи. Про гучні звільнення в ГПУ повідомив прокурор департаменту Олексій Донський в інтерв'ю Громадському, передає ONLINE.UA.

За словами Донського, за процедурою скорочення звільнили Юрія Безщасного, Андрія Дем'яненко і Віталія Тарасюка, який є заступником керівника управління спецрозслідування ГПУ Сергія Горбатюка. Донський вважає, що прокурорів звільнили через те, що вони подали заяву на згоду про переатестацію в довільній формі і не погоджувалися з новою формою. Представник управління спеціальних розслідувань вважає, що звільнення слідчих цього підрозділу прокуратури може привести до значного затягування розслідування справ Майдану.

У свою чергу керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк не виключає, що його також можуть звільнити, тому що він відмовився подавати заяву встановленого зразка на переатестацію. В інтерв'ю ЗМІ він підтвердив, що з цієї ж причини звільнили вже ряд співробітників управління.

Є непідтверджена інформація, що для проходження атестації, прокурорів зобов'язували підписати згоду на визнання будь-якої, навіть анонімної скарги, без її офіційного підтвердження. Частина прокурорів написала власні заяви, через що їх не допустити до переатестації.

Нагадаємо, кілька днів тому перший заступник генпрокурора України Віталій Касько повідомив, що справи про розстріли на Майдані з Управління спецрозслідування Генпрокуратури перейдуть за підслідністю до Державного бюро розслідувань, а справи про економічні злочини відносно колишніх високопосадовців - в Національне антикорупційне бюро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генпрокуратура пред'явить підозру Петру Порошенко, коли буде зібрано доказову базу, що підтверджує вину колишнього президента України. Коли доказів буде достатньо, то ГПУ направить всі матеріали до Верховної Ради для зняття недоторканності з Порошенка. Про це заявив генпрокурор України Руслан Рябошапка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?