Бессарабський проїзд у Києві став пішохідною зоною
Категорія
Україна
Дата публікації

Бессарабський проїзд у Києві став пішохідною зоною

Бессарабський проїзд у Києві став пішохідною зоною
Джерело:  online.ua

Відсьогодні Бессарабський проїзд у Києві став пішохідною зоною. Тепер рух автотранспорту від бульвару Тараса Шевченка до вулиці Басейної дозволено лише через вулиці Велику Васильківську та Павла Скоропадського. При цьому створюється нова додаткова паркувальна зона на вулиці Басейній від вул. Павла Скоропадського до Бессарабської площі.

Джерело: Facebook ексзаступника голови КМДА Олександра Густєлєва

Заїзд на Бессарабський проїзд з боку вулиці Басейної передбачено відкривати у нічний час для прибирання. Тоді ж рекомендується завозити товар на Бессарабський ринок.

Зазначимо, що наразі Бессарабська площа вважається одним з найбільш завантажених транспортних вузлів столиці. Намагаючись розвантажити район, останніми роками тут облаштували велосипедні доріжки та місця для паркування.

Розроблена в рамках проєкту 2018 року "Трансформація Бессарабської площі" транспортна модель показала підвищення пропускної спроможності району на більш, ніж 10%.

З історії Бессарабської площі

Торговельний майдан, який згодом назвали Бессарабською площею, виник на початку XIX ст. Місце розташування - поблизу міської застави, куди Васильківським шляхом приїздили торговці з півдня України та Бессарабії (Молдови), звідси й назва. Цікаво, що на цій території усередині XVI ст. існувало кладовище.

Раніше на розі Бессарабської площі та Хрещатика знаходився будинок Вікентія Беретті, відомого тоді архітектора. Тут був трактир з номерами для приїжджих, в одному з них навесні 1846 року зупинявся Т. Шевченко.

Ще одна версія походження назви площі, як і загалом історичної місцевості - Бессарабка названа на честь великої кількості приблудлих людей, які тут оселялися. Місцеві мешканці називали їх "бессарабами", мандрівники поселялися в основному поблизу нинішнього Крутого узвозу на Печерську.

Зміни правил дорожнього руху з початку листопада 

Нагадаємо, з початку листопада на території України почали діяти нові дорожнього руху. Зміни торкнулися знаків, розмітки на дорозі, норм обмеження швидкості та класифікації доріг. Також не оминули нововведення і велосипедистів. Зокрема, оновлено термінологію щодо визначення велосипедної доріжки, яку слід відрізняти від велосипедної смуги. Перша - це доріжка з покриттям за межами проїжджої частини, а друга - смуга, призначена для руху на велосипедах у межах проїжджої частини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?